Reglement plagiaatwedstrijd

1. Je mag één verhaal insturen van maximaal 2.000 woorden. Dit verhaal is Nederlandstalig en dient in het geheel te bestaan uit gestolen zinnen of passages die afkomstig zijn uit verschillende romans, studieboeken, gebruiksaanwijzingen, krantenartikelen, songteksten, filmdialogen, etcetera.

2. Naast het verhaal dien je een bijlage te sturen. Hierin staat over elke gestolen zin vermeld: de titel van het boek, krantenartikel of songtekst, de auteur van de tekst en (indien mogelijk) het paginanummer. Verhalen zonder bijlage worden niet beoordeeld en dingen niet mee naar de hoofdprijs!

3. Stuur je verhaal en de bijlage vóór 1 november 2008 in naar kopij@opruweplanken.nl, met als onderwerp ‘Plagiaatwedstrijd’. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden.

Prijs:
€ 150,- aan boekenbonnen.
Het winnende verhaal wordt tevens geplaatst in Op Ruwe Planken 8.3, dat maart 2009 verschijnt.

Jury:
Paul Bogaers (schrijver van Onderlangs), Frank Tazelaar (directeur van het Wintertuinfestival) en Dennis Gaens (hoofdredacteur Op Ruwe Planken).

Prijsuitreiking:
De bekendmaking van de winnaar van de Plagiaatwedstrijd vindt plaats tijdens het Wintertuinfestival (22 november – 1 december 2008).

Kijk hier voor meer info over deze wedstrijd.