Deadline ORP 8.2 op 24 oktober, thema Faust

door

in

Het thema van het Wintertuinfestival is dit jaar ‘Faust’, de legendarische magiër en medicus uit de zestiende eeuw die in verschillende legendes is opgetekend. Hij is vooral bekend als de protagonist van Goethe’s gelijknamige roman, die precies 200 jaar geleden werd geschreven. Faust is een gedeprimeerde geleerde die de grenzen van zijn menselijk bestaan wil ontstijgen. Hij sluit een pact met de duivel – Mephistopheles – die hem tijdelijk bovenmenselijke krachten verleent.

Op Ruwe Planken vraagt schrijvers zich te laten inspireren door het verhaal van Faust. Tot 24 oktober kunnen verhalen, gedichten, essays, toneelteksten en columns ingezonden worden naar kopij@opruweplanken.nl. ORP 8.2 verschijnt tijdens de prijsuitreiking van de plagiaatwedstrijd, op 29 november, als onderdeel van het Wintertuinfestival.

NB: Het thema is niet verplicht! Op Ruwe Planken verwelkomt ook inzendingen die niet gerelateerd zijn aan Faust.

Kijk hier voor het reglement.