Weekwinnaar #9

Oh captain, my captain

zoals de komiek
niet grappig toch grapt

zoals je toch steeds
weer surft naar
www.breezersletjes.nl

is goed
we zijn
die we zijn

als we kruizen dragen
is dat om de plek van de schat
te markeren

het gloeiend goed
het goud
de glans
je doublé kernkwaliteiten

ik graaf ze schat
voor het leeuwendeel
van de winst je
hoeft alleen te volgen

Wibo Kosters

Jurycommentaar
‘Oh captain, my captain’ van Kosters leest zoals een hippiebusje van een heuvel af zou rollen. Met frisse horten en stoten vuurt de auteur zijn visie op je af, voordat het gedicht met een daverende klap door zijn assen zakt en de lezer van de last van het denken bevrijdt. En als je het dan ook nog over doublé kernkwaliteiten durft te hebben, heb je ons in de pocket. Bravo.

Dichtwedstrijd
Dit is de negende weekwinnaar van de dichtwedstrijd van Op Ruwe Planken, met als thema Volksmenner des Vaderlands. Elke week kiest de redactie een nieuwe winnaar. Insturen kan nog tot 9 januari. Op 28 januari wordt tijdens de Nijmeegse Gedichtennacht de uiteindelijke winnaar, gekozen uit de weekwinnaars, bekend gemaakt. Meer info over deze avond volgt nog.
Ding mee naar de hoofdprijs van de dichtwedstrijd en kijk hier.
Alle weekwinnaars tot nu toe vind je hier.