Weekwinnaar #10

TEGEN BETER LEVEN IN

“De klant heeft niets aan een te grote kachel,
we controleren elke toevoer, afvoer,
geven garantie op de ademhaling, u hijgt al
assertiever, dit gaat goed. Kijk.

De incidenten blijven beperkt en
omdat u zo overweldigend aanwezig bent
zoeken we met liefde een club
bij uw acteertalent. Dat heet service.

Dit een allesbeslissend moment.

Nee, geen cruciale informatie geven nu,
niet exclusief blijven inzetten op een
veelzeggend accent, we hadden ook
duidelijker moeten zijn. Het is onze fout.

We zetten onze kennis in u voort. U weet
dat u de enige bent met belangen
in deze positie. Met een extra rooster
kunt u binnen naar hartenlust barbecueën.”

Saskia van den Heuvel

Jurycommentaar
Dzee laatste week van de dichtwedstrijd stegen de inzendingen nog eens. Er zat veel goeds tussen en ik wil deze plek dan ook benutten om alle inzenders erop te wijzen dat er ook nog een tijdschrift aan deze mooie wedstrijd gekoppeld is. Klik hier voor het reglement aangaande kopij voor het tijdschrift. Dat geldt voor alle inzenders. Wat ook voor alle inzenders geldt: bedankt! Veel van jullie gedichten deden onze harten sneller kloppen.
Wat niet voor alle inzenders geldt: gefeliciteerd! Als je het dan toch tot Volksmenner wil schoppen, zorg dan dat je je materiaal kent. De retoriek in dit gedicht getuigt ervan dat Saskia van den Heuvel haar materiaal kent en er niet bang voor is ermee te spelen. Origineel, scherp, verrassend en een beetje vals: een betere laatste weekwinaar hadden we ons niet kunnen wensen.

Dichtwedstrijd
Dit is de tiende en laatste weekwinnaar van de dichtwedstrijd van Op Ruwe Planken, met als thema Volksmenner des Vaderlands. Elke week koos de redactie een winnaar. Op 28 januari zal tijdens de Nijmeegse Gedichtennacht de uiteindelijke winnaar, geselcteerd uit de weekwinnaars, bekend worden gemaakt.
Volgende week zullen alle weekwinnaars in één bericht op deze site terug te vinden zijn.
Nu vind je de winnaars nog hier.