De maand van Saskia van den Heuvel (3)

door

in

ZE HEBBEN HET BESTE MET ONS VOOR

Tijdens ontruimingsoefeningen wisten we de uitgang
minder snel te vinden. In het trappenhuis kwam
je dan mensen tegen. Ik kende er één van gezicht.

Toch had ik niet te klagen over fouten die ik goed
kon maken. Zo leerden ze mij van het leven zeiden
ze. Elke dag was ik dankbaar en aan het einde moe.

Natuurlijk heb ik ook andere kwaliteiten. Wat dacht
u. Elke dag kam ik twee keer mijn haar; één keer
thuis voor de spiegel en één keer poets ik mijn tanden.

Morgen ga ik aan het verleden denken alsof ik niet
zo lang meer heb te gaan. Dat geeft een nuttig gevoel.
Ik denk dat ik wel redelijk ben. Ik koop ook bloemen.

Saskia van den Heuvel schrijft behalve poëzie ook boodschappenlijstjes. De gedichten die hier van haar te lezen zijn behoren tot de nog verder uit te werken cyclus ‘bureaubloemen’ en geven een impressie van haar twintig inspiratieloze jaren binnen de muren van, laten we zeggen, verzekeringskantoren. Mocht uw belangstelling voor de boodschappenlijstjes onverhoeds grotere vormen aannemen dan die voor de gedichten schroom dan niet om contact met haar op te nemen.
( http://weblog.saskiavandenheuvel.nl )