De maand van Bouke Vlierhuis (2)

door

in

HOE BLUESMUZIEK MIJN LEVEN VERWOESTTE

Steeds lager draai ik de snaren
neem de telefoon niet meer op
maak van alles een slaginstrument
zing dingen die niemand begrijpt

steeds harder al slaan de buren
de maat op de muren ik breek flessen
voor de halzen en ik draai en ik
draai en ik bloed en ik bloed en ik

val en ik val smijt mijn handen
hoog in de lucht werk niet meer sla
alle boeken dicht kijk televisie en draai
in plaats van het geluid krakende platen

ga nooit meer naar buiten
kijk alleen nog naar de lichtjes
en zing

Bouke Vlierhuis (http://boukevlierhuis.web-log.nl) is schrijver, dichter, huisman en ondernemer. Voor ORP is mei de maand van Bouke Vlierhuis. Net als zijn eerste gedicht komt ook Hoe bluesmuziek mijn leven verwoestte uit de cyclus ‘Drie akkoorden’.