Gedichtennachtwedstrijd 2010

ORP krijgt er maar niet genoeg van: hoewel de espressofictiewinnaar nog niet bekend is gemaakt schrijven we alvast de volgende wedstrijd uit. Ditmaal zijn we weer op zoek naar poëzie.

Op woensdag 27 januari 2010 organiseert Op Ruwe Planken in samenwerking met literair productiehuis De Wintertuin en de organisatie van het poëziefestival Onbederf’lijk Vers de Nijmeegse gedichtennacht 2010. Dit jaar is het thema van de gedichtendag, dus ook de gedichtennacht, ‘Over de grens’.

Ook ORP is op zoek naar de grens. Het thema is daarom niet op een conventionele manier verkrijgbaar. Zorg dat het geluid van uw pc het doet, kijk of iedereen de kamer uit is en beluister dan hier het thema:

[audio:thema.mp3]

In de aanloop naar de gedichtennacht zal er iedere week een weekwinnaar worden gekozen, die die week op de site zal worden gepubliceerd. Uit de zes weekwinnaars kiest ORP een top drie, die mag komen voordragen op de gedichtennacht.

De weekwinnaars worden bekend gemaakt op 4, 11 en 18 december en 8, 15 en 22 januari. U ziet, ORP gunt haar redacteuren een kerstvakantie. Als deadline houden we de datum van de week ervoor aan: als je gedicht vóór 4 december binnen is, gaat hij mee met de ronde van 11 december. De laatste deadline is daarmee 15 januari 2010.

Inzendingen kunnen naar het speciale adres voor dichtwedstrijden, (dichtwedstrijd apenstaartje opruweplanken punt nl); zie ook de pagina ‘kopij insturen’. Maximaal één inzending per persoon per week.


Reacties

6 reacties op “Gedichtennachtwedstrijd 2010”

 1. Pagina ‘kopij inzenden’ = ‘kopij insturen’.

 2. Kijk, een oplettende lezer. Ik heb dat al drie keer fout gedaan en twee keer verbeterd. Maar dit was dan de derde keer…

 3. umeu bartelds avatar
  umeu bartelds

  ik vind het een beetje onduidelijk. hoeveel gedichten mag je per keer insturen? En ik denk dat jullie nog een foutje hebben gemaakt, maar misschien ligt het aan mij.

  De weekwinnaars worden bekend gemaakt op 4, 11 en 18 december en 8, 15 en 22 januari. U ziet, ORP gunt haar redacteuren een kerstvakantie. Als deadline houden we de datum van de week ervoor aan: als je gedicht vóór 4 december binnen is, gaat hij mee met de ronde van 11 december. De laatste deadline is daarmee 15 januari 2010.

  als de inzendingen die voor 4 december binnen zijn mee doen voor de ronde van 11 december (ofwel de winnaar word dan bekend gemaakt) hoe kan er dan op 4 november ook al een winnaar bekend worden gemaakt?

  en ik neem aan dat je nu al kan insturen?

  bij voorbaat dank,
  umeu

 4. Het idee is dat alles wat vóór 27 november binnenkomt wordt gebruikt in de ronde van 4 december. Maar omdat het dan een hopeloze wanboel van data wordt — wat het nu eigenlijk al is — hebben we niet álle data uitgeschreven. Het voorbeeld van 4 en 11 december is een voorbeeld: de deadline ligt altijd een week voor de weekwinnaar.

  Het is in principe de bedoeling dat men één gedicht opstuurt. Omdat dit tot nu toe nog niet expliciet op de website stond zullen we voor de eerste ronde meerdere inzendingen door de vingers zien. Van de later binnengekomen gedichten worden alleen de eerste in de beoordeling meegenomen.

  Maar inderdaad: de lijnen zijn geopend, stuur in!

 5. Ik vind hier geen soundbite..wel een liggend wit vlak met daarin links een rood kruisje. Toch wil ik graag het thema beluisteren, of desnoods lezen. Is dit mogelijk?

 6. Op alle browsers die ik – de webmaster – heb gezien deed hij het, dus het verbaast me dat het niet lukt. Probeer de nieuwste FireFox eens. Anders kan je een mailtje sturen naar webmaster apenstaartje opruweplanken.nl, dan kijken we wat er mogelijk is.