Op Ruwe Planken stuurt schrijvers de wereld over

In het kader van de Boekenweek die van 8 tot en met 16 maart plaatsvindt en als thema “Reizen” heeft, stuurt Op Ruwe Planken in zijn nieuwe schrijfwedstrijd “Bestemming onbekend” schrijvers op literaire wereldreis. Auteurs hoeven alleen te besluiten in te stappen, het doel van hun reis kiezen de andere deelnemers.

Wereldreis

Aanmelden voor de wedstrijd is dan ook simpel. Je hoeft in eerste instantie enkel een locatie naar wedstrijd@opruweplanken.nl te mailen. Die locatie kan heel dichtbij zijn (“het speeltuintje bij de buurtsupermarkt”) tot heel ver weg (“een ijsbeergrot op de Noordpool”), zo lang het voor iemand maar mogelijk is er een goed verhaal mee te schrijven. Vervolgens krijg je van de redactie de locatie te horen die een andere deelnemer heeft ingestuurd. Deze locatie moet de achtergrond vormen voor een verhaal, van maximaal 1000 woorden, in welk genre dan ook.

De auteurs van de drie beste verhalen worden uitgenodigd om hun verhaal voor te komen dragen op het Nijmeegs Boekenfeest op 8 maart in Concertgebouw de Vereeniging. Het publiek en de Op Ruwe Planken-jury zullen hier beslissen wie uiteindelijk de hoofdprijs als souvenir in zijn of haar reiskoffer mee naar huis neemt: 150,- euro en een publicatie in Op Ruwe Planken.

De deadline van de wedstrijd is op zaterdag 15 februari om 12.00. Het maximum aantal woorden bedraagt 1000, en inzenden kan via wedstrijd@opruweplanken.nl.


Reacties

15 reacties op “Op Ruwe Planken stuurt schrijvers de wereld over”

 1. Bianca Hendriks avatar
  Bianca Hendriks

  Mijn bestemming voor een andere auteur is de slagerij van Bert van Dalen.

 2. Joost van Hoek avatar
  Joost van Hoek

  De bestemming die ik een andere schrijver mee zou willen geven is De IJzeren Kaap. Die locatie kan je vinden op Texel, op de waddendijk bij Oosterend.

 3. Ik heb een locatie naar wedstrijd@opruweplanken.nl ge-e-maild, maar ik krijg geen reactie.

 4. Laurens avatar
  Laurens

  Hoi Koen, je krijgt een dezer dagen een locatie terug!

 5. Jannie Roodhof avatar
  Jannie Roodhof

  Mijn locatie is “restaurant Het Ponkje in Woudsend. Het is gevestigd in een doopsgezind schuilkerkje’. Woudsend ligt op de Elfstedentochtroute.

 6. Hallo, mijn locatie is “de verlaten kelder in Afrika.”

 7. Beste deelnemers,

  Leuk dat jullie zo enthousiast reageren. Denk eraan dat alleen gemailde locaties in behandeling worden genomen. Dus heb je alleen hier gereageerd, stuur dan nog even een mailtje met je locatie naar wedstrijd@opruweplanken.nl.

 8. Hoi! Mijn locatie voor een andere schrijver is het mailadres wedstrijd@opruweplanken.nl

 9. Mijn locatie was een kerk in Venetië.

 10. Sabrina avatar
  Sabrina

  Vind het een leuke uitdaging. Ben wel benieuwd naar de verhalen die hier uitrollen. En ben ook wel benieuwd naar het verhaal dat bij de locatie die ik heb gestuurd eruit is gerold.

  De locatie die ik ingestuurd had was “een hutje in de besneeuwde bergen”

  En ik heb “Een klooster in een bos” als locatie teruggekregen.

  Succes iedereen die meedoet! Veel inspiratie en schrijfplezier toegewenst.

 11. Hallo,

  Ik heb gisteren al een locatie gestuurd, maar nog niks terug gehad. Graag zou ik snel een locatie ontvangen zodat ik bezig kan gaan met schrijven :)

 12. Ik heb ook een locatie ontvangen, maar is het wel goed te zeggen welke locatie je gegeven en ontvangen hebt? – Groetjes

 13. Ik heb gisteren een locatie gestuurd; krijg ik er eentje terug?
  Mvg Mart

 14. Marie-Louise avatar
  Marie-Louise

  leuke wedstrijd, ik heb gisteren een locatie gestuurd, echter van een ander e-mail adres dan waar ik mee inlog.
  Is dit een probleem?
  Groet Marie-Louise

 15. een bruin cafe in Amsterdam