Schrijfwedstrijd ‘Bestemming Onbekend’: de finalisten

worldglobeDe finalisten van de schrijfwedstrijd ‘Bestemming Onbekend’, die wij uitschreven ter gelegenheid van de aankomende Boekenweek, zijn bekend! Tijdens het Boekenfeest op zaterdag 8 maart mogen Wibo Kosters (‘Lammoer’), Steven de Jong (‘In het reine’) en Don Keijzers (‘Sportschoenen’) in Concertgebouw de Vereeniging hun verhaal ten gehore brengen. Hierna kan het publiek meebeslissen wie van de drie met de hoofdprijs van €150 en een publicatie in Op Ruwe Planken naar huis gaat.

De drie finalisten nemen het publiek mee naar de Eiffeltoren, het Szechényi-badhuis in Boedapest en de wc van een fitnesscentrum. Toen de auteurs echter besloten mee te doen aan de wedstrijd, wisten ze nog niet dat ze hier terecht zouden komen: deelnemers moesten bij het aanmelden voor de wedstrijd een locatie verzinnen, waarna de redactie de locatie van een andere deelnemer terugstuurde. De opdracht was hierover een verhaal te schrijven, van maximaal 1000 woorden.

Die opdracht leverde maar liefst 138 inzendingen op, die gesitueerd waren op de bijzonderste plekken in binnen- en buitenland. Een kleine greep uit de locaties: in een ei, onder het bed van je net ontdekte broer, achter de koffers op zolder, in het magazijn van de Ikea, op het meest geïsoleerde eiland ter wereld, en in de krater van een actieve vulkaan.

Naast de drie finalisten was er een vijftal verhalen dat hoge ogen gooide. De redactie besloot daarvoor auteurs Jurgen Gravestein (‘371’), Gert-Jan van den Bemd (‘Lola, ik haat je’), Suandi Doderlein de Win (‘Sneeuwvrij’), Heidi Koren (‘Bij de Maya’s) en Joep aan den Boom (‘Ster’) een eervolle vermelding toe te kennen.