Wibo Kosters wint ‘Bestemming Onbekend’ – een terugblik op het Boekenfeest

IMAG0022_BURST008Tijdens de spannende finale werden voor een volle zaal de verhalen van de drie finalisten van schrijfwedstrijd ‘Bestemming Onbekend’ – Wibo Kosters, Steven de Jong en Don Keijzers – ten gehore gebracht. Het publiek werd hierin meegenomen naar de Eiffeltoren, een badhuis in Boedapest en de wc van een sportschool. Terwijl datzelfde publiek na de voordrachten met gekleurde briefjes zijn stem kon uitbrengen, nam redacteur Jelko de aanwezigen nog even mee naar een aantal van de 352 andere binnengekomen locaties. Zo liet hij zien dat Bali de kortste ingestuurde locatie was, dat maar liefst zeven mensen een verhaal over een boomhut moesten schrijven, en kweekte hij sympathie voor auteurs die een verhaal moesten schrijven met locaties als ‘het puntje van haar paardenstaart’ of ‘in een ei’.

Na dit intermezzo kon hoofdredacteur Laurens dan eindelijk de winnaar bekend maken: met slechts vier stemmen voorsprong op nummer twee Steven de Jong, pakte Wibo Kosters met ‘Lammoer’ de eerste plek. Hij wint daarmee €150 én een publicatie in Op Ruwe Planken.

Dat was echter nog niet het einde van de avond voor ORP: een half uurtje later begon het volgende programma al in combinatie met het Tilburgse literaire tijdschrift De Titaan. Aan elke kant van het Café stond een podium waarop afwisselend auteurs van beide tijdschriften voordroegen: namens De Titaan Joubert Pignon, Bart Smout en Martijn Neggers, en namens Op Ruwe Planken Umeu Bartelds, Obe Alkema en Laurens van de Linde.

Kon u er onverhoopt niet bij zijn? Geen nood: zoals de meeste vakantiegangers hebben we aan de thuisblijvers gedacht, en de avond voor u vastgelegd.

Foto 1
Voor een volle zaal draagt Wibo Kosters zijn winnende verhaal ‘Lammoer’ voor.
Foto 2
Het publiek, dat kon meebeslissen over de winnaar, luistert aandachtig toe.
Foto 4
Na de prijsuitreiking was het tijd voor het tweede programma-onderdeel, dat plaats vond op het Cafépodium.
Foto 5
Namens Op Ruwe Planken traden Obe Alkema…
Foto 6
… Umeu Bartelds…
Foto 8
… en Laurens van de Linde op…
Foto 7
… terwijl op het podium aan de andere kant van de zaal drie auteurs van het Tilburgse literaire tijdschrift De Titaan optraden. Op de foto Martijn Neggers.

Reacties

Eén reactie op “Wibo Kosters wint ‘Bestemming Onbekend’ – een terugblik op het Boekenfeest”