Literair talent gezocht door Write Now!

foto 2Jong literair talent kan voor de veertiende keer meedoen met de schrijfwedstrijd Write Now! Jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Vlaanderen en Suriname kunnen tot en met 31 maart 2014 hun verhalen en gedichten opsturen via de website van Write Now!.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen en een vliegende start van zijn of haar schrijverscarrière. Meedoen met de veertiende editie van Write Now! kan door een tekst van maximaal 2.000 woorden of maximaal 8 gedichten in te sturen. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver moet 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 zijn. Inzenden kan via www.writenow.nu.

Write Now! 2014 begint met 11 voorronden; 7 in Nederland, 3 in Vlaanderen en 1 in Suriname. Iedere voorronde begint met een schrijfworkshop. Verschillende auteurs waaronder Raoul de Jong, Thomas Heerma van Voss en Charlotte van Zanten geven tips om een geschreven tekst nog beter uit de verf te laten komen.

De voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury maken op het einde van de avond bekend welke deelnemer zich plaatst voor de grote finale op zondag 22 juni in Rotterdam. In Nederland gebeurt dit door Ellen Deckwitz, in Vlaanderen door Valerie Eyckmans. De jury bestaat hiernaast uit een wisselende poule juryleden, waaronder Karin Amatmoekrim, Basje Boer, Daan Heerma van Voss en Jenneke Harings.

De hoofdprijs van Write Now! 2014 bestaat uit een MacBook, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen, optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een publicatie in Metro Vlaanderen en een iPad. Wie deze mogelijkheid met beide handen wil aangrijpen, meldt zich aan via www.writenow.nu. Op deze website zijn ook alle voorwaarden te lezen.