Heropening Bibliotheek De Mariënburg – de foto’s

Hoera! De voormalige Bibliotheek De Mariënburg is verbouwd en gaat nu door het leven als het Huis van de Letters. Op vrijdag 31 oktober vond de feestelijke heropening plaats, met Adriaan van Dis en auteurs van Op Ruwe Planken. De avond was uitverkocht, maar mocht u er niet bij hebben kunnen zijn, dan hebben we gelukkig genoeg foto’s voor u kunnen maken:

DIGITAL CAMERA
Van buiten ziet u het misschien niet, maar van binnen is Bibliotheek De Mariënburg volledig verbouwd. En dat moest gevierd worden!
Hoofdgast was Adriaan van Dis, die levendig vertelde over zijn nieuwe roman, zijn moeder en zijn reizen door Indonesië, Zuid-Afrika en Parijs. Zó levendig, dat onze fotograaf moeite had om dat scherp op de foto te krijgen.
Hoofdgast was Adriaan van Dis, die levendig vertelde over zijn nieuwe roman, zijn moeder en zijn reizen door Indonesië, Zuid-Afrika en Parijs. Zó levendig, dat onze fotograaf moeite had om een scherpe foto te nemen…
Deze komt nog het meeste in de buurt.
Deze komt nog het meeste in de buurt.
Het andere deel van het programma nam Op Ruwe Planken voor zijn rekening. Drie auteurs droegen een verhaal over één van de landen die centraal stonden in de lezing van Adriaan van Dis. Marjolein Takman mocht de avond aftrappen met een verhaal over Indonesië. Xavier Teerling (links) en Rense Slings (midden) brachten het publiek met hun muziek alvast in de juiste sfeer.
Het andere deel van het programma nam Op Ruwe Planken voor zijn rekening. Drie auteurs droegen een verhaal over één van de landen die centraal stonden in de lezing van Adriaan van Dis. Marjolein Takman mocht de avond aftrappen met een verhaal over Indonesië. Xavier Teerling (links) en Rense Slings (midden) brachten het publiek met hun muziek in de juiste sfeer.
Na de pauze nam Helena Hoogenkamp het publiek mee naar Zuid-Afrika.
Na de pauze nam Helena Hoogenkamp het publiek mee naar Zuid-Afrika.
Wibo Kosters droeg zijn verhaal over Parijs - 'Lammoer' -  voor, waarbij hij eerder de wedstrijd "Bestemming Onbekend" won.
Wibo Kosters mocht de avond afsluiten met ‘Lammoer’, zijn verhaal over Parijs waarmee hij eerder de wedstrijd ‘Bestemming Onbekend’ won.
Ondanks een verbouwde bibliotheek en verhalen over verre oorden, was er één ding dat gewoon ouderwets vertrouwd was: een uitgestalde bonte collectie ORP'jes.
Ondanks een verbouwde bibliotheek en verhalen over verre oorden, was er één element dat gewoon ouderwets vertrouwd was: een uitgestalde bonte collectie ORP’jes.

Reacties

Eén reactie op “Heropening Bibliotheek De Mariënburg – de foto’s”

  1. Wat een geweldige combinatie, de muziek, de verhalen van de jonge schrijvers en Adriaan van Dis. Zeer de moeite waard.