Wedstrijd ‘De Sofamonologen’

FreudOp Ruwe Planken schrijft voor de aankomende Boekenweek een nieuwe wedstrijd uit! Verplaats je voor De Sofamonologen in de gedachtegangen van iemand met een psychische aandoening, en giet deze op creatieve wijze in de vorm van een monoloog. De aandoening waaruit je moet schrijven, ontvang je na aanmelden van de redactie.

De winnaar wint een literaire EHBO-doos ter waarde van €100, een publicatie in Op Ruwe Planken en een voordracht op het Nijmeegs Boekenfeest. Het aanmeldformulier en alle informatie die je nodig hebt, vind je hier. Veel succes!


Reacties

11 reacties op “Wedstrijd ‘De Sofamonologen’”

 1. Koen Vlaeminck avatar
  Koen Vlaeminck

  Ik heb twee pogingen ondernomen om een onderwerp toegestuurd te krijgen. Blijkbaar zijn er nog vele anderen die na meerdere pogingen niets ontvangen hebben.

 2. Beste Koen,
  Zover ons bekend gaat het toesturen slechts bij een enkeling mis. We proberen er echter zo snel mogelijk iets aan te doen en je dan een aandoening te sturen.

 3. Koen Vlaeminck avatar
  Koen Vlaeminck

  Nog altijd niets toegestuurd gekregen. Ik zie wel op een schrijverssite dat meerdere schrijvers de voorbije dagen en weken een onderwerp ontvangen hebben. Raar gezien ik voor opruweplanken toch geen onbekende of onvindbaar ben. Sinds 2012 ben ik geabonneerd op het tijdschriftje en in november 2012 won ik de stickerwedstrijd.
  http://www.opruweplanken.nl/2012/11/koen-vlaeminck-wint-de-stickerwedstrijd/

 4. Beste Koen,
  Er is zojuist een mailtje met daarin een aandoening naar je toegestuurd. Veel plezier en succes met schrijven!

 5. Koen Vlaeminck avatar
  Koen Vlaeminck

  Beste Bjorn,

  Bedankt voor het interessante onderwerp waar ik beroepshalve mee te maken had. Ik moet echter afhaken. Januari is de drukste maand van het jaar voor mij. Tijdens de kerstperiode had ik tijd zat. Het was een uitgelezen moment om aan het schrijven te gaan. Helaas heb ik meer dan twee weken moeten wachten op mijn onderwerp, het waarom is me een raadsel.
  Ik ben wel benieuwd naar wat de deelnemers ervan bakken. Elke mens is anders, ook psychische gestoorden die hetzelfde etiket ‘opgeplakt’ kregen. Maar hopelijk lees ik niet al te veel woorden en zaken die vloeken met het ziektebeeld van de toegestuurde stoornis.

  Vriendelijke groet – Koen Vlaeminck

 6. Sarah Droogmans avatar
  Sarah Droogmans

  Beste,

  ik had eigenlijk een vraag over de deelname, met name over de monoloog.
  Moet het een gesproken monoloog zijn?
  Of een innerlijke monoloog?

  Kan er sprake zijn van een dialoog?
  Is het mogelijk dat het een monoloog is van een toeschouwer in plaats van de persoon zelf?

 7. Beste Sarah,

  De bedoeling is echt een monoloog vanuit de patiënt zelf. Of dat een innerlijke of een gesproken monoloog is, maakt daarbij niet echt uit. Wel kun je bij een gesproken monoloog natuurlijk het idee van een dialoog suggereren door de spreker te laten reageren op de denkbeeldige ander.

 8. Helga Broos avatar
  Helga Broos

  Beste,

  Zoals bovenstaande Koen had ik in december tweemaal een onderwerp aangevraagd maar niets ontvangen…

  Vriendelijke groeten,
  Helga Broos

 9. Odile Schmidt avatar
  Odile Schmidt

  Net zoals Koen had ik ook niets ontvangen en heb zelf een e-mail naar de redactie gestuurd. Daarop kreeg ik snel antwoord. Ik heb dus geen twee weken hoeven wachten. Veel succes andere schrijvers. Ik vond dit weer een heerlijke wedstrijd om aan mee te doen.

 10. hoi, ik ben eigenlijk wel benieuwd of mijn verhaal is doorgekomen. Ik heb hier twee keer een mail over gestuurd, maar heb helaas nog geen bevestiging mogen ontvangen dat mijn verhaal in goede orde is ontvangen. Of ben ik simpelweg te ongeduldig?

 11. daphne emmen riedel avatar
  daphne emmen riedel

  Nog niets gehoord over de drie winnaars. Ik wacht met geduld. Lijkt me een moeilijke klus voor de redactie. Er zit vast veel geks, goeds, enz bij! Toch een bundel!? Succes met kiezen, hoop dat ik snel wat hoor.