Gedichtennacht – de foto’s

Micha Hamel, Dennis Gaens, Jelmer van Lenteren, Marte de Jong, Loren Brouwers, MC Discipline, Fenna & Boo, Johan Roos en Roos Vlogman. Met deze indrukwekkende line-up zou je haast een compleet literair festival kunnen vullen, maar donderdag 29 januari stonden deze dichters en muzikanten allemaal op het podium van Merleyn om tijdens de Nijmeegse Gedichtennacht het begin van de Poëzieweek te vieren. Een avond waarop de liefde, de poëzie en de muziek werden bezongen, en die door onze fotograaf Linda op beeld werd vastgelegd.

DSC_0004
Niet alleen was het publiek van de Gedichtennacht enthousiast over Micha Hamel, ook was Micha Hamel enthousiast over het publiek van de Gedichtennacht, en schreef hij op zijn Facebookpagina over een “sprankelend event”.
DSC_0011
Liefde was het thema van de avond, en het was dan ook moeilijk om NIET verliefd te worden op de zachte liedjes van Fenna & Boo.
DSC_0016
Na de eerste pauze droeg een drietal jonge dichters voor: Marte de Jong…
DSC_0017
… Jelmer van Lenteren…
DSC_0021
… en campusdichter Loren Brouwers.
DSC_0057
Een centraal element gedurende de avond was de Battle of the Roses: een literaire battle tussen Roos Vlogman…
DSC_0060
… en Johan Roos. Presentatoren Jelko en Lotte beslisten aan de hand van het applaus wie elke ronde zou winnen. De eerste ronde ging naar Johan, de tweede naar Roos.
DSC_0038
Vóór de beslissende laatste ronde betraden echter eerst Dennis Gaens en MC Discipline het podium. Bij het optreden van Dennis Gaens sloeg de applausmeter van Jelko ver uit.
DSC_0055
Rapper MC Discipline rapte over rappen, over de liefde, en ook wel over de combinatie van beide.
DSC_0066
De avond eindigde met de finale van de Battle: het publiek mocht rozen gooien voor zijn favoriete kandidaat. Johan Roos behaalde uiteindelijke de nipte overwinning: de eindstand was 39-35.