Finale Sofamonologen – de foto’s

Ruim 220 auteurs namen deel aan onze schrijfwedstrijd De Sofamonologen, maar slechts drie van hen mochten uiteindelijk op 7 maart hun verhaal komen voorlezen in de finale tijdens het Nijmeegs Boekenfeest. We zouden natuurlijk al hier kunnen verklappen wie van hen er uiteindelijk vandoor ging met de hoofdprijs – een literaire EHBO-doos en een publicatie in de nieuwe Op Ruwe Planken – maar om u iets van de spanning te laten voelen die er gonsde in de overvolle Annazaal, nodigen we u uit de ontknoping te volgen in de foto’s van de avond.

DSC_0004
Op de sofa hadden presentatoren en ORP-redacteuren Aline Arts en Jelko Arts plaatsgenomen. Inderdaad: de artsen van de avond.
DSC_0006
De eerste finalist die voordroeg was Marlies Renaud, met het verhaal ‘Kippenpoten’.
DSC_0012
Vervolgens nam Thomas Beijer het podium over. Hij droeg zijn verhaal ‘Teak’ voor.
DSC_0016
Het laatste verhaal waarnaar het publiek kon luisteren was ‘Waargebeurd’, geschreven door Sanne Blauw.
DSC_0019
Nog eenmaal de drie finalisten op een rij, terwijl de presentatoren de spanning nog even opbouwen en Jelko de literaire EHBO-doos aan het publiek laat zien.
DSC_0022
Uiteindelijk wordt dan toch de envelop met de winnende auteur geopend, en mag Jelko bekendmaken dat Thomas Beijer de winnaar van de Sofamonologen is geworden. De tweede plek is voor Marlies Renaud, en de derde voor Sanne Blauw.
DSC_0028
Na de finale van de Sofamonologen was de avond echter nog niet afgelopen, want niet lang daarna stond het tweede programma van ORP gepland in het café: ‘Op Ruwe Planken nodigt uit’, waar zowel auteurs van Op Ruwe Planken als literair tijdschrift De Optimist voordroegen. ORP-hoofdredacteur Laurens kondigt het evenement aan, en toont daarbij trots de nieuwste ORP.
DSC_0029
Vervolgens trad Mickey Koster namens Op Ruwe Planken als eerste op.
DSC_0039
Daarna nam aan de andere kant van de zaal Marijn Sikken het woord namens De Optimist.
DSC_0041
De line-up werd vervolledigd door Ward Mertens namens Op Ruwe Planken
DSC_0052
… en Maarten Buser – op echte ruwe planken – namens De Optimist.

Reacties

2 reacties op “Finale Sofamonologen – de foto’s”