Vacature: Op Ruwe Planken zoekt nieuwe redacteuren (M/V)

door

in

Op Ruwe Planken is hét literaire tijdschrift voor de beginnende dichter en schrijver. Twee keer per jaar wordt het gevuld door de meest talentvolle jonge auteurs, mits zij nog niet gedebuteerd zijn bij een landelijk bekende uitgeverij. De redactie bestaat uit studenten uit Nijmegen die op vrijwillige basis het blad maken, maar het tijdschrift bereikt een breed publiek in zowel Nederland als België.

Rondom de publicatie van het tijdschrift organiseert de redactie regelmatig literaire activiteiten en wordt er samengewerkt met talloze organisaties in en rondom Nijmegen. Zo werkte Op Ruwe Planken het afgelopen jaar bijvoorbeeld samen met Cultuur op de Campus en het Nijmeegs Studentenorkest, stond het op literaire festivals als het Wintertuinfestival, Boek op de Bank en het Boekenfeest, en schreven redacteuren voor onder andere de ANS en De Gelderlander.

Wat doe je als redacteur?
Uiteraard help je mee met het hele productieproces van het tijdschrift. Dat betekent dat je twee keer per jaar de kopij leest, daarover vergadert met de redactie, en helpt met drukken. Daarnaast werkt de hele redactie mee aan het verzinnen, invullen en uitvoeren van nevenactiviteiten. Meestal worden hiervoor kleinere ‘taskforces’ gevormd, zodat je zelf kunt kiezen wat goed bij jou past. Tot slot heeft elke redacteur een eigen taak, zoals penningmeester, PR-redacteur of kopijmeester.

Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld ben je ongeveer twee à drie avonden per maand kwijt, al kan het rondom het verschijnen van een nieuw nummer wat drukker zijn. Daarnaast ben je nog ongeveer een dagdeel per week bezig met je eigen taak.

Wat zijn de functie-eisen?
Gelukkig niet zo veel. Het allerbelangrijkste is dat je graag leest en zin hebt om je in te zetten voor literatuur. Daarnaast moet je student zijn, het liefst eerste- of tweedejaars. Omdat vergaderingen en evenementen daarnaast vrijwel altijd in Nijmegen in de avond plaatsvinden, is het een pre als je ook in Nijmegen woont.

Geïnteresseerd?
Solliciteren voor een plekje in de redactie kan door vóór 1 april een motivatiebrief en een CV te sturen naar redactie@opruweplanken.nl. Mocht je naar aanleiding van deze vacature vragen hebben, dan kun je deze ook via dit mailadres stellen.