Nummerpresentatie ORP 14.2 – de foto’s

Het thema van de nieuwe Op Ruwe Planken is ’theater’, een prachtige aanleiding voor een bijzondere nummerpresentatie. Samen met theatervereniging Op Hoop van Zegen werd op dinsdag 16 juni in Het eerste uur dan ook een avond vol literatuur en theater georganiseerd, onder de welluidende titel ‘Op Hoop Van Zegens en Op Ruwe Plankens Megalomane en Gansch Grote Theater vs. Literatuur-evenementje’. Er was onder andere een voorstelling, een interview, voordrachten en zelfs het publiek speelde deze avond mee. Redacteur Eline speelde de rol van fotograaf, en legde alles voor u vast.

01
We beginnen met een bekend gezicht: een goed gevulde ORP-kraam. Nog zonder het nieuwe nummer, maar hoofdredacteur Laurens heeft met een roos op tafel wel een ander stijlvol accessoire toegevoegd.
11
Leden van theatervereniging Op Hoop van Zegen speelden een fragment uit het stuk ‘Babylotion’ van Don Duyns. In werkelijkheid was de avond gezelliger dan de foto doet vermoeden.
13
Na afloop van het stuk interviewde redacteur Wout de schrijver van het stuk.
17
Hierna was het woord aan de kersverse campusdichter én schrijver in ons nieuwe nummer: Jordi Lammers.
23
Daarmee eindigde het eerste bedrijf, en dat betekende pauze!
33
Dit is geen sluikreclame van een niet nader te noemen fitnessketen, maar wel een bewijs dat ons publiek, dat hier aan improvisatietoneel doet, fantastisch was.
35
Uitbeelding van de beroemde toneelwet van Anton Tsjechov: als er op de eerste foto een roos op tafel ligt, moet deze op de zevende foto een cruciale rol spelen in de dramatische ontwikkelingen tussen vier leden van het publiek.
37
De avond ging hierna langzaam aan op de langverwachte nummerpresentatie van de nieuwe ORP. Eerst waren er echter nog voordrachten van Helena Hoogenkamp…
39
… en Katelijne Brouwer.
40
Daarna was het dan echt tijd voor de presentatie van het 44ste nummer in de geschiedenis van Op Ruwe Planken. We hadden vooraf beloofd dat we daarvoor alles uit de (poppen)kast zouden trekken, en die belofte hebben we gehouden.
43
Tenslotte toont hoofdredacteur Laurens (gadegeslagen door handpop Laurens) het nieuwe nummer aan het publiek. Binnenkort landt het op je deurmat, vind je hem in de boekhandel, of kun je hem bestellen via onze webshop.