Nummerpresentatie ORP 15.1 – de foto’s

We hebben tijdens een nummerpresentatie al eens een nieuwe ORP doorgezaagd, zwart gemaakt, ingelijst en ‘verstraat’, maar nooit eerder heeft een hoofdredacteur een nieuw nummer op het podium op hoeven te eten. ORP 15.1 heeft echter als thema ‘Serveersuggesties’, en een mooiere manier om het nieuwe nummer tijdens het Wintertuinfestival te presenteren, konden we ons dan ook niet bedenken…

DSC_0014
De tafel voor de nummerpresentatie is gedekt – hoofdredacteur Laurens staat op het punt om de eerste gang te serveren.
DSC_0043
Een uitgehongerd publiek is er klaar voor. Gelukkig serveren wij sneller dan in de meeste restaurants.
DSC_0024
Het voorgerecht: Else Boer leest voor uit haar verhaal ‘Vitamines’, dat is terug te lezen in de nieuwe ORP.
DSC_0034
Zo’n voordracht maakt natuurlijk dorstig, en daarom verplaatst de aandacht zich naar smoothiemaker Aline. Er verdwijnt kiwi, mango, citroensap en wellicht, misschien een heel klein beetje teveel wodka in de blender.
DSC_0036
We besluiten dat het voorgerecht naar meer smaakte, en bestellen er nog één: Rik Sprenkels draagt gedichten voor, waaronder ‘De nachtpicknickers’, dat ook in het nieuwe boekje staat.
DSC_0058
Na beide voorgerechten wordt dan eindelijk het pièce de résistance – onder een glazen stolp – ons restaurant binnengereden.
DSC_0063
De hoofdredacteur probeert nog even tijd te rekken voordat hij een hap uit het nieuwe nummer moet nemen. Vertwijfeld kijkt hij nog naar zijn redactie, maar die is onverbiddelijk…
DSC_0068
Helaas beet hij zo snel dat zelfs onze fotograaf het niet kon bijhouden, maar als u goed kijkt, zie u dat er linksboven een flinke hap uit het nieuwe nummer ontbreekt.
DSC_0075
Omdat we als redactie echter toch met ons hoofdredacteur te doen hadden, besloten we zelf ook maar elk een hap te nemen. Vreemd genoeg ging het er bij de meeste van ons wél als zoete koek in…

Wil je zelf je tanden zetten in het verse leesvoer van Op Ruwe Planken 15.1? Abonnees krijgen het nieuwe nummer binnenkort thuis gestuurd, en daarna is het nummer ook te koop in onze webshop.