Vijftien jaar Op Ruwe Planken – Deel 9

door

in

6.1Hoera, Op Ruwe Planken bestaat dit jaar liefst 15 jaar – nog even en we worden zelfs volwassen! We trappen dit lustrumjaar af met de webserie ‘Vijftien jaar Op Ruwe Planken’, waarin (oud-)redacteuren herinneringen ophalen aan hun tijd in de redactie en aan één tekst in het bijzonder. Dit is aflevering 9, met daarin Willem-Sjoerd van Vliet over ‘De Calevarie’ uit ORP 6.1.

Variété
Een paar jaar geleden zat ik tussen de bejaarden te dineren in Hotel Val Monte. Mijn vader was er vroeger manager geweest en hij zei dat ze die avond iets nieuws gingen uitproberen. Met tegenzin ging ik mee. Na een voorgerecht met paté en cranberry dimde een ober het licht van de kroonluchters. Voorin de eetzaal kwamen al dansend twee jongens en een meisje op. Eén van de jongens, hij had een veelkleurige gilet aan, keek mij aan. Ik keek terug en ik wist: dit is de auteur van ‘De Calevarie, analfabetisten te paard’. In tegenstelling tot mij leek hij geen gêne te kennen en professioneel vervolgde hij zijn routine.

——————–

De Calevarie
Niek Hayen

De Calevarie, analfabetisten te paard
Kijk uit voor de Calevarie, de Calevarie te paard
De paarden flink beladen, geschoren toch verzwaard
Jantje Beton
Jantje Beton 2x
Met een doorgezakte pony op weg naar de horizon
De horizon; smal, mits heet gewassen