Gedichtennacht 2016 – de foto’s

Tijdens de Gedichtennacht in Merleyn gaven we samen met Literair Productiehuis Wintertuin en Onbederf’lijk Vers het startschot voor de Poëzieweek. Het thema ‘Jaren die druppelend versmelten’ werd ijskoud eer aan gedaan met een heuse battle tussen de Noord- en Zuidpool, jong talent en natuurlijk heel veel poëzie.

DSC_6074
De avond werd geopend door Jaap Robben, die in kwam vallen voor kersverse vader en Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze.
Wat volgde was de eerste ronde van de battle, het topje van de ijsberg. Met in het zuiden van de ring Koen Frijns en in het noorden Nyk de Vries. Helaas moest de Vries door een griepje de handdoek in de ring gooien, waardoor Frijns door ging naar de finale.
Wat volgde was de eerste ronde van de battle, het topje van de ijsberg. Met in het zuiden van de ring Koen Frijns en in het noorden Nyk de Vries. Helaas moest de Vries door een griepje de handdoek in de ring gooien, waardoor Frijns door ging naar de finale.
Ook presentatrice Lisa Weeda had zich goed voorbereid, ze leidde het publiek de avond door en gooide al haar walvis- en pinguïnknuffels in de strijd.
Ook presentatrice Lisa Weeda had zich goed voorbereid, ze leidde het publiek de avond door en gooide al haar walvis- en pinguïnknuffels in de strijd.
Op zo’n coole gedichtennacht mag natuurlijk jong talent niet missen. Campusdichter Jordi Lammers stond namens Op Ruwe Planken op het podium.
Op zo’n coole gedichtennacht mag natuurlijk jong talent niet missen. Campusdichter Jordi Lammers stond namens Op Ruwe Planken op het podium.
Na al dat poëtische geweld was het tijd voor muziek, Willie Darktrousers (geboren en getogen in Donkerbroek, denk daar maar eens over na) speelde tot zijn snaren het begaven, zo ongeveer twintig minuten.
Na al dat poëtische geweld was het tijd voor muziek. Willie Darktrousers (geboren en getogen in Donkerbroek, denk daar maar eens over na) speelde tot zijn snaren het begaven, zo ongeveer twintig minuten.
Ook in de tweede ronde van de battle werd alles uit de kast gehaald. Joost Oomen versus Martijn Neggers, het was een nek aan nek race. Niemand kreeg de griep en uiteindelijk besloot het publiek. Joost Oomen mocht door naar de finale. Zou dat dan toch iets te maken hebben met die fles drank die hij onze gastvrouw Lisa had beloofd?
Ook in de tweede ronde van de battle werd alles uit de kast gehaald. Joost Oomen versus Martijn Neggers, het was een nek-aan-nekrace. Niemand kreeg de griep en uiteindelijk besloot het publiek. Joost Oomen mocht door naar de finale. Zou dat dan toch iets te maken hebben met die fles drank die hij onze gastvrouw Lisa had beloofd?
De finale. Het publiek was onverbiddelijk, de sneeuwballen vlogen over het podium. Noord, Zuid, wie zou er als winnaar uit de strijd komen?
De finale. Het publiek was onverbiddelijk, de sneeuwballen vlogen over het podium. Noord, zuid, wie zou er als winnaar uit de strijd komen?
Koen Frijns ging er met de titel vandoor, hoezee voor het Zuiden! Gelukkig zijn er in de literatuur geen verliezers. Wel Team KTW, die ons niet naar huis lieten gaan voor we met zijn allen op Survivor van Destiny’s Child gedanst hadden.
Koen Frijns ging er met de titel vandoor, hoezee voor het zuiden! Gelukkig zijn er in de literatuur geen verliezers. Wel Team KTW, die ons niet naar huis lieten gaan voor we met zijn allen op ‘Survivor’ van Destiny’s Child gedanst hadden.