De redactie van Op Ruwe Planken bestaat hoofdzakelijk uit jonge Nijmeegse mensen.

Laurens Laurens van de Linde (1993) is hoofdredacteur van Op Ruwe Planken en verzorgt daarnaast de verkoop online en via de boekhandels. Laurens was (was!) student Nederlands aan de Radboud Universiteit en mist dat soms. Hij zou willen dat zijn leven een soundtrack had om de gebeurtenissen in zijn dagelijks doen te accentueren. Laurens woont gelukkig samen met Toby, zijn schildpad.

 

LindaLinda van der Pol (1992) keek eerst de kunst van het dichten af bij Cornelis Lely en ontvluchtte daarna de poldermentaliteit. Ze werd net als haar opa pionier, maar dan als eerste vrouwelijke campusdichter van de RU. Bij Op Ruwe Planken is Linda de penningmeester en zwaait ze de scepter over het abonneebestand.

 

Aline Aline Arts (1994) studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al sinds ze klein is, neemt ze haar ouders het gebrek aan een grote broer kwalijk en heeft ze dagelijks ruzie met haar krullen. Stiekem is ze een beetje verliefd op dikke sokken, zelfgemaakte applecrumble, rode lippenstift, de geur van nieuwe boeken en het Engeland van de achttiende eeuw. Aline is ORP’s kopijmeester.

 

10952873_10207516186777277_3461497042668544211_oEmma Kustermans (1995) is geboren zonder richtingsgevoel, maar mét een kuiltje in haar wang. Ze heeft een lichte verslaving ontwikkeld voor koffie en Grey’s Anatomy en gaat nooit ergens heen zonder haar fotocamera. Emma studeert Nederlands aan de RU, maar wordt later het liefst professioneel koekjesbakker of Floortje Dessing nummer twee. Voor ORP onderhoudt ze de contacten met de universiteit.

 

IMG_20160202_161739Maaike Pleging is heel onhandig, maar knoeit voorzichtig. Laat elke dag één hikje en roept af en toe iets ongepasts. Maaike houdt van mopshonden en winnen. Kan slecht tegen haar verlies, daarom schrijft ze bij ORP de wedstrijden uit en doet ze zelf niet mee. Zo houdt ze iedereen tevreden.

 

 

de voeten van AnneAnne Rombouts (1998) lacht om alles en gaat in complete chaos door het leven. Ze studeert Nederlandse Taal en Cultuur aan de RU, maar wacht stiekem nog op een brief van Zweinstein. Anne is verzot op de HEMA, haar Spotify premium account en pindasaus. Als ze mocht kiezen zou ze thee aan een infuus krijgen en haar Brabantse tongval inwisselen voor een Engels accent.

 

de voeten van MeikeMeike van Leuken (1998) studeert Algemene cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is redacteur én workshopcoördinator bij Op Ruwer Planken. Meike is enorm verslaafd aan thee en chocolade, en het liefst consumeert ze dit tijdens het luisteren naar haar “rustgevende” lievelingsgenre muziek, metal, of tijdens het lezen van een boek. Ze speelt tussendoor ook nog basgitaar in een coverbandje en is zeer actief binnen KNUS, de studievereniging van haar opleiding.

Laurens Hendriks (1988) is gezegend met een volle bos krullen, waar je op zijn leeftijd een terugtrekkende haargrens zou mogen verwachten. Naast zijn studie (Algemene Cultuurwetenschappen) geeft hij ongevraagd literair advies vanachter de bar, en citeert hij te pas en vooral te onpas  het volledige werk van Nescio van voor naar achter en terug.

 

Verder nog aanwezig: Seb Andeweg is de webmaster, zorgt voor de opmaak en helpt regelmatig een handje bij de meest technische onderdelen van het drukproces, en Alan Moss is de uiterst nauwkeurige, altijd grammaticaal correcte eindredacteur. Ook De Extrapool is de steun en toeverlaat wanneer we Op Ruwe Planken gaan drukken. Beide zijn we innig dankbaar.