redactie

De redactie van Op Ruwe Planken bestaat hoofdzakelijk uit jonge Nijmeegse mensen.

Floor de Ruiter studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de RU. Ze houdt van boeken lezen, kunst kijken, koffie zetten en komt weinig tot nooit op tijd. Bij ORP is ze hoofdredacteur.

Jurrian Kooiman (1998) moet voor zijn studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de RU veel lezen, daarom heeft hij er maar z’n hobby van gemaakt. Hij jaagt zijn dromen na, al hebben die vooralsnog een abstracte vorm. Daarnaast is hij de trotse bezitter van het Vierdaagsekruisje en communiceert hij het liefst in formeel taalgebruik. Hij koestert een grote liefde voor Orval, vooral om half 6 ’s ochtends. Jurrian is onze uni-man (of dat staat voor universeel of universiteit, mag je volgens hem zelf invullen) en workshopmaster.

Tom Verstappen noemt zichzelf een wereldverbeteraar maar weet nog niet zo goed hoe hij dat gaat doen. In het klassement ‘meest dyslectische redactielid van Op Ruwe Planken’ prijkt Tom elk jaar fier bovenaan de lijst. Hij is onderdeel van het maatschappijkritisch kunstkollektief De Naakte Waarheid en de voorman van post-punkband Misprint. Tom is naast zijn redacteurschap werkzaam als programmamaker bij De Nieuwe Oost | Wintertuin en probeert in zijn vrije tijd nog de master Europese Letterkunde af te ronden. Nu is hij weer, net als in een vergadering, te lang aan het woord.

Jules Schmeits (1998) verliet het Limburgse land om in Nijmegen Nederlands te gaan studeren. Zijn favoriete woorden zijn ‘desalniettemin’, ‘hemelheimwee’ en ‘epibreren’. Soms weet hij met een pen ook wel raad: als hij terug naar het Zuiden gaat, haalt hij uit het maken van treinrijmpjes veel plezier. Voor ORP beheert hij de administratie, de online verkoop en is hij de kassier. Zo kan hij verhaal halen op de letterlijke en figuurlijke manier.

Anne Giesen (1998) studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de RU. Ze houdt van (bijna) iedere vorm van kunst, maar literatuur blijft haar grote liefde. Momenteel oefent Anne het redacteurschap als stagiaire bij Lebowski Publishers. Verder droomt ze van een kat die Fitzgerald heet, kan ze als geen ander verdwalen en is ze de trotse bezitter van een piepklein handschrift en eenentwintig goedgevulde notitieboekjes. Anne is onze wedstrijdmeester.

Fien Prinsen (1998) is een fervent fan van koffieleuten, haar hond Wallie, yoga en moderne kunst. Ze houdt net iets te veel van tweedehands rommel en is daarom niet zo geschikt voor haar krappe studentenkamer. Verder doet ze de literaire master in Amsterdam en is ze redactielid bij ORP omdat ze heel erg van lezen houdt. Daarnaast is ze het marketingbrein achter onze brand en helpt ze mee met het organiseren van de Nijmeegse Literatuurprijs! Maar het leukste aan ORP vindt ze het lezen van de halfjaarlijkse poëziekopij, echt een toptaak!

Maaike Rijntjes (1997) is een researchmasterstudent sociale en politieke filosofie. Het liefst zou ze al haar academische papers schrijven over buitenaards leven en Marsreizen. Naast filosofie is haar grote liefde poëzie. Ze gelooft dat avonturen bestaan en dat genrefictie ondergewaardeerd is in de Nederlandse literatuur. Ooit deed ze redactie-ervaring op als hoofdredacteur van het magazine van de filosofiefaculteit in Groningen.

Briënne Soute studeerde eerder Frans en Nederlands en doet nu de master Literair Bedrijf. Ze benadert alle aspecten uit het leven met een bodemloze passie, maar doet dat wel op haar eigen tempo. Ook vergeet ze daarbij soms goed over de dingen na te denken. Een voorbeeld: ze noemde haar hond Sansa.

Sarah Bloem studeert filosofie aan de RU. Ze geeft de voorkeur aan een combinatie tussen maatschappijkritiek en het absurde dan wel het bovennatuurlijke, en schrijft zelf het liefst ’s nachts. Sarah is onze kopijredacteur.

Verder nog aanwezig: Seb Andeweg is de webmaster, Laurens van de Linde is de uiterst nauwkeurige, altijd grammaticaal correcte eindredacteur en Jeroen Bakker verzorgt ORP’s piekfijne opmaak. Extrapool is de steun en toeverlaat wanneer we Op Ruwe Planken gaan drukken. Allen zijn we innig dankbaar.