Archief van de categorie 'Ingezonden mededeling'

Write Now! 2015

Op Ruwe Planken is er voor beginnende schrijvers en dichters van alle leeftijden, maar in het bijzonder dragen we jong schrijftalent een warm hart toe. Daarom willen we graag ook even de aandacht richten op Write Now!, de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24 jaar in het Nederlandstalige taalgebied.

Write Now! 2015 liggend

Verder lezen ‘Write Now! 2015’

Literair talent gezocht door Write Now!

foto 2Jong literair talent kan voor de veertiende keer meedoen met de schrijfwedstrijd Write Now! Jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Vlaanderen en Suriname kunnen tot en met 31 maart 2014 hun verhalen en gedichten opsturen via de website van Write Now!.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen en een vliegende start van zijn of haar schrijverscarrière. Meedoen met de veertiende editie van Write Now! kan door een tekst van maximaal 2.000 woorden of maximaal 8 gedichten in te sturen. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver moet 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 zijn. Inzenden kan via www.writenow.nu.

Verder lezen ‘Literair talent gezocht door Write Now!’

Hoe staat het met de zomerklusjes?

Zomerklussers zijn er genoeg, ook bij Op Ruwe Planken. De site wordt hevig onder handen genomen. Zo is er nu ook een on-line winkel. Vandaag is ook het papieren archief verhuisd. En je weet: je eigen klusverhaal of schuurpapiergedicht kan naar kopij@opruweplanken.nl.

Heb je zo’n kek en gaaf nummer 11.2 binnen dan heb je een dikke kans dat er een sticker op zit. Elk nummer heeft een andere sticker. Schrijf wat over het onderwerp van je sticker en stuur ’t op naar wedstrijd@opruweplanken.nl. Dus: over het onderwerp óp je sticker. Niet over wat er onder zit. Vooral niet over wat er onder zit. Weet je niet waar dit over gaat: koop dan snel het nummer 11.2 in de webwinkel van Op Ruwe Planken. Dan kun je weer gewoon meepraten bij  het washok op de camping.

Trouwens: het leukste gratis poëzie-festival komt er weer aan. Onbederflijk’ Vers. Als je snel bent – dat wil zeggen: vóór 1 augustus – dan kun je ze nog mailen op onbederflijkvers@gmail.com, met als onderwerp ‘aanmelding’ en in de bijlage drie gedichten. Wie weet sta jij op 17 oktober in Nijmegen wel te schitteren naast een bekende Nederlandse of Vlaamse dichter!

Zo. En nu neemt Op Ruwe Planken ook een korte vakantie. Tot snel!

ORP feliciteert: Vincent Van Meenen

Wij vonden ‘m al eerder bij onze Liegbiowedstrijd, waar hij de eerste plek veroverde, maar nu kent de rest van Nederland (en België) Vincent Van Meenen ook. Op 17 juni won hij zowel de jury- als de publieksprijs bij de schrijfwedstrijd WriteNow!.

Gefeliciteerd, Vincent.

Campusdichterverkiezingen 2012-2013

Het is weer tijd voor de Nijmeegse campusdichterverkiezing. Als campusdichter schrijf je een jaar lang gevraagd en ongevraagd poëtisch commentaar op het Nijmeegs campusleven en luister je verschillende gelegenheden op met voordrachten. Studeer of werk jij bij de Radboud Universiteit en wil jij deze impuls voor je dichtcarrière op je cv bijschrijven? Stuur uiterlijk 27 april je motivatie en profiel in, samen met drie gedichten (als document of als voordracht in een audiobestand). Het mag bestaand werk zijn, in de taal die jou het beste ligt, en hoeft niet over de campus te gaan.

De drie beste inzendingen zullen strijden om de titel tijdens de finale op 31 mei in het CultuurCafé. Op Ruwe Planken levert een jurylid. De winnaar mag optreden op poëziefestival Onbederf’lijk Vers in oktober 2012.

Info en aanmelden via Cultuur op de Campus: cultuuropdecampus@gmail.com en 024-3612823. Let op: je moet wel een aantoonbare binding met de Radboud Universiteit hebben.