Archief van de categorie 'Programma’s'

Fotoverslag: Verboden vruchten op het Boekenfeest 2017

Op 25 maart vond het jaarlijkse boekenfeest plaats in de Vereeniging in Nijmegen. Natuurlijk waren wij van Op Ruwe Planken ook weer van de partij, met twee programmaonderdelen en een supertoffe kraam.

Eline en Laurens bij de ORP-kraam

Verder lezen ‘Fotoverslag: Verboden vruchten op het Boekenfeest 2017’

Nummerpresentatie ORP 15.2 – de foto’s

Keek jij vroeger ook altijd al weken uit naar je verjaardagsfeestje? Dat al je vriendjes en vriendinnetjes kwamen, je cadeautjes mocht uitpakken, taart ging eten en iets leuks ging doen? Wij wel. Er was dan ook eigenlijk maar één manier om én ons nieuwste nummer – ORP let op de kleintjes – te presenteren, én tegelijkertijd ons lustrum te vieren: we zouden een kinderfeestje geven. En dus verstuurden we uitnodigingen, bliezen we ballonnen op, maakten we aanmaaklimonade en gingen we op donderdag 26 mei met zijn allen naar het Klimpaleis in Nijmegen.

Verder lezen ‘Nummerpresentatie ORP 15.2 – de foto’s’

Boekenbal voor Lezers – de foto’s

Esther Gerritsen, David Van Reybrouck, Maarten van Rossem, Herman Koch, P.F. Thomése, Charlotte Mutsaers, Alexander Münninghoff: er stonden op zaterdag 19 maart zoveel grote namen op het programma van het Boekenbal voor Lezers dat je bijna de hele avond in één van de drie zalen had kunnen blijven zitten zonder je een moment te vervelen. We hopen echter dat je toch ook even in het café van De Vereeniging bent komen kijken, want daar presenteerden we maar liefst twee programma’s. Onze fotograaf Eline legde de mooiste momenten voor je vast.

Verder lezen ‘Boekenbal voor Lezers – de foto’s’

Night at the Library – de foto’s

De redactie van Op Ruwe Planken heeft in de afgelopen vijftien jaar toch al héél veel dingen gedaan die met literatuur te maken hebben, maar slapen in de bibliotheek behoorde daar nog niet bij. In de nacht van zaterdag 27 februari op zondag 28 februari kon het echter tijdens de allereerste en razendsnel uitverkochte Night at the Library. Wij hadden de eer de avond af te sluiten en de bezoekers te trakteren op een slaapmutsje en een verhaaltje voor het slapengaan – al deden we dat laatste wel op onze eigen manier…

Verder lezen ‘Night at the Library – de foto’s’

Boekenbal voor Lezers

Banner

Het leven is onzeker, maar gelukkig zijn veel dingen dat ook niet. Duitsland scoort in de laatste minuut, en de Boekenweek wordt in Nijmegen traditioneel gevierd met het Boekenfeest in Concertgebouw De Vereeniging. Dit jaar vindt het Boekenfeest op zaterdag 19 maart echter voor de tiende keer plaats en dat is reden voor een extra feestje: de avond wordt omgedoopt tot het Boekenbal voor Lezers en is daarmee de landelijke, officiële afsluiting van de Boekenweek. Het thema van de Boekenweek en dus ook van deze avond is dit jaar Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte.
Verder lezen ‘Boekenbal voor Lezers’

Gedichtennacht 2016 – de foto’s

Tijdens de Gedichtennacht in Merleyn gaven we samen met Literair Productiehuis Wintertuin en Onbederf’lijk Vers het startschot voor de Poëzieweek. Het thema ‘Jaren die druppelend versmelten’ werd ijskoud eer aan gedaan met een heuse battle tussen de Noord- en Zuidpool, jong talent en natuurlijk heel veel poëzie.

Verder lezen ‘Gedichtennacht 2016 – de foto’s’

Poëziefeest 2016

BannerProfessionele pubquizzers en temperamentvolle Triviant-spelers opgelet!  Er valt iets te winnen! Je eer als poëziekenner staat op het spel! Tijdens het Nijmeegs Poëziefeest op dinsdag 2 februari (Bibliotheek De Mariënburg, vanaf 20.00) organiseert Op Ruwe Planken samen met het Vlaams Cultureel Kwartier namelijk de poëziequiz ‘Op Vlaamse Planken’. Van het krinklende winklende waterdier van Guido Gezelle tot het taalgeweld van slammers: we dagen je uit je dichterlijke kennis af te stoffen en in de strijd te werpen.

Maar makkelijk wordt het niet. We gaan in hoog tempo van heden naar verleden, van Nederland naar Vlaanderen, dus parate kennis is vereist. Nu heb je waarschijnlijk niet meer de tijd om je complete boekenkast nog eens te herlezen, maar om je een beetje te kunnen laten oefenen hebben we alvast vier vragen voor je bedacht. Succes!

  1. Welke dichter schrijft dit jaar het Poëziegeschenk?
  2. Hoe onthielden troubadours en minstrelen de verhalen die ze vertelden?
  3. Wat is het thema van de Poëzieweek in 2016?
  4. Wat is stiftdichten?

De antwoorden op deze vragen vind je hier.