Athenaeum
Spui 14-16 Amsterdam
Tel: 020-6226248

www.athenaeum.nl

Athenaeum Boekhandel is een van de weinige grote boekhandels in Nederland die nog volstrekt onafhankelijk is. Naast de vanaf het begin belangrijke gerichtheid op binnen- en buitenlandse literatuur kent de boekhandel wetenschappelijke specialisaties in klassieke talen, taal- en literatuurwetenschap en de sociale wetenschappen.

Roelants (voorheen de oude mol)
Van Broeckhuijsenstraat 34
Nijmegen centrum
024-3221734

www.roelants.nl

Boekhandel Roelants, gelegen in het centrum van Nijmegen is gespecialiseerd in filosofie en poëzie. Verder verkoopt Roelants boekhandel ook romans en schuwt zij het debat niet. Bovendien heeft zij een rijkelijk muziekbulletin.

study store
Thomas van Aquinostraat 1a
6525 GD Nijmegen
024-3551127

www.studystore.nl

De boekhandel op de campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit. Naast studieboeken hebben ze een afdeling met literatuur in verschillende talen.

selexyz dekker v.d. vegt
Marikenstraat 29
6511 Px Nijmegen
024-3221010

Koningstraat 31
6811 DG Arnhem
026-4452345

www.selexyz.nl

Selexyz Dekker v.d. Vegt boekhandels zijn gevestigd in Nijmegen en Arnhem. Dekker v.d. Vegt heeft een zeer uitgebreid assortiment: van architectuur en informatica tot kinderboeken.

Boekhandel De Feeks
Van Welderenstraat 34
6511 ML Nijmegen
024-3239381

www.feeks.nl

Boekhandel De Feeks is van oorsprong een boekhandel die zich specialiseert in vrouwenliteratuur. Inmiddels ligt de specialisatie ook op homo- en lesbische literatuur, maar er is ook gewoon plaats voor alle andere vormen van literatuur. Daarnaast is de poëziewinkel van de Poëziekoerier ingetrokken bij De Feeks, waardoor er nu ook een keur aan minder bekende dichtbundels te koop is.

Paard van Troje
Torenstraat 39
6711 AN Ede

www.webvantroje. nl

Gedreven door een grote liefde voor de literatuur, opende Mijntje Roos op 1 september 1979 de deuren van Het Paard van Troje. Als met een list wilde zij Ede veroveren met binnen- en buitenlandse literatuur, kunst, politiek, feminisme en kinderboeken. De winkel verhuisde na acht jaar naar hartje Ede, kreeg een moderner uitstraling en werd een ontdekking voor de echte lezer.

Literaire boekhandel Lijnmarkt
Lijnmarkt 17
Utrecht

www.literaireboekhandellijnmarkt.nl

De Literaire Boekhandel Lijnmarkt ligt in het midden van de oude binnenstad van Utrecht, rond de Dom en is zeker niet de zoveelste boekwinkel. Een eldorado voor iedere literatuurliefhebber.

De Literaire Boekhandel heeft een groot assortiment Nederlandse, vertaalde en Engelse literatuur en een goede en gezellige kinderboekenafdeling.

Buddenbrooks
Noordeinde 160
2514GR Den Haag

www.buddenbrooks.nl

Buddenbrooks is een boekhandel voor literatuurliefhebbers. Een domein voor eenieder die de literatuur en de cultuur tot de onmisbare ingrediënten van het bestaan rekent.

Gespecialiseerd in de Nederlandse en Duitse literatuur en met medewerkers die veel hebben gelezen en om die reden een terzake kundig advies kunnen geven. Met een zorgvuldig, persoonlijk samengestelde collectie en een accuraat en snelwerkend bestelapparaat voor bestellingen in binnen en buitenland.

De inrichting, met de leestafel in het centrale gedeelte, en prachtige art-deco zitgelegenheden, nodigt uit om rustig de boeken in te kijken.

Wilbro
Tegelen

www.wilbro.nl

Boekhandel Wilbro is een grote algemene boekhandel gevestigd in Venlo-Tegelen (Noord-Limburg) met een stijlvol art-deco interieur en drie etages leesplezier. In de boekhandel kunt u een keuze maken uit 35.000 titels, direct uit voorraad leverbaar. Op de bestelafdeling krijgt u alle informatie die u wenst over prijzen en leverbaarheid van zowel binnen- als buitenlandse boeken. U kunt het zo gek niet bedenken binnenlands of buitenlands of Wilbro spoort het voor u op!

De Tribune
Kapoenstraat 8-10
6211 KW Maastricht

www.detribune.nl

De Tribune is een zelfstandige literaire boekhandel, gevestigd in het centrum van Maastricht. De specialisaties zijn literatuur, kunst, filosofie, architectuur en geschiedenis. Sinds de oprichting in 1978 is De Tribune uitgegroeid tot een begrip in Maastricht en omstreken, ook als culturele ontmoetingsplaats. In 2003 is ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een jubileumuitgave verschenen. Tal van schrijvers, dichters en kunstenaars die in De Tribune hun werk presenteerden of exposeerden hebben hieraan bijgedragen. Regelmatig worden er in de winkel boekpresentaties georganiseerd.

Poeziecentrum
Poëziecentrum vzw
Vrijdagmarkt 36
B-9000 Gent

www.poeziecentrum.be

Het Poëziecentrum in Gent is een dynamisch, onafhankelijk en pluralistisch platform dat op tal van manieren poëzie promoot: het documentatiecentrum heeft een antwoord op al je vragen over poëzie; in de shop vind je bundels van je favoriete dichters; je kan er ook de Poëziekrant, het huistijdschrift van het Poëziecentrum boordevol poëzienieuws en gedichten kopen; de uitgeverij brengt zowel gevarieerde bloemlezingen als krachtige debuten op de markt; op de manifestaties worden de dichters op jouw schoot gezet (of jij op die van hen). Het Poëziecentrum werd al twee keer bekroond met de titel ‘Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen’ en kreeg de Ben Reyndersprijs van de stichting Jeugd en Poëzie.