Het ruwste tijdschrift van Nederland en Vlaanderen

workshops

Schilderen, musiceren en beeldhouwen zijn kunstvormen die allemaal op verschillende academies worden gegeven. Schrijven daarentegen wordt door veel mensen beschouwd als een door God gegeven talent. Wij van ORP zijn het hier niet mee eens. Schrijven is een vaardigheid die met oefening te leren is, net als iedere andere. Hierom organiseert ORP ook workshops.

De bedoeling van deze workshops is tweeledig. Enerzijds willen we mensen kennis laten maken met creatief schrijven. Anderzijds willen we mensen die al schrijven een aantal oefeningen bieden die het creatieve proces gaande houden. Daarom zijn de oefeningen die we doen tijdens de workshops zo opgezet dat ze zowel door beginners als door gevorderden kunnen worden gemaakt.

Deze oefeningen zijn niet bedoeld om als eindproduct perfecte verhalen of gedichten op te leveren. Oefeningen als deze zijn geschikt om ideeën en eerste aanstoten te ontwikkelen of je een benadering te geven als je vastzit met een tekst. Schrijven verloopt voor sommigen volgens de fases idee–> incubatie–> uitwerking–> redactie. Tijdens de incubatieperiode – de tijd waarin je ideeën gisten – zijn deze oefeningen een goede manier om bezig te blijven, totdat je op je ‘eureka-moment’ komt.

Voor verdere informatie rond deze workshops en de tarieven kun je mailen naar: workshop@opruweplanken.nl.