Het Geluk van België


Al jaren ontvangt het Nijmeegse literaire tijdschrift Op Ruwe Planken vele inzendingen van beginnende schrijvers uit België. Blijkbaar bestaat er geen grens tussen de twee buurlanden waar het gaat om literatuur. Of is dat slechts schijn en zijn er wel degelijk verschillen?

Deze vraag wordt beantwoord op dinsdag 24 juni tijdens ‘Het Geluk van België’; het nieuwe programma van Op Ruwe Planken. In het Vlaams Arsenaal in Nijmegen spreken tenminste drie redacteuren van literaire tijdschriften over het verschil in kwaliteit van Nederlandse en Belgische schrijvers en over de verschillen in het maken van een tijdschrift.

De redacteuren zijn Eva Mouton van het onlangs gelanceerde Belgische tijdschrift Kraai, Joris Geelen van het Nederlandse online-tijdschrift Komkommer & Kwel en Dennis Gaens van Op Ruwe Planken.

Naast dit gesprek zijn er verschillende voordrachten. Zo brengen enkele Nederlandse schrijftalenten een ode aan België. De avond wordt feestelijk afgesloten met DJ Spindizzy. Hij draait 50 % Nederlandse en 50 % Belgische hits.

Met ‘Het Geluk van België’ bedankt Op Ruwe Planken de Belgen die de afgelopen jaren iets hebben ingezonden naar het tijdschrift en alvast hen die dat in de komende jaren gaan doen. Bovendien presenteert Op Ruwe Planken haar nieuwste nummer over, jawel, de Belgen!

Datum: dinsdag 24 juni
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis
Locatie: Vlaams Arsenaal, Arsenaalpoort 1-4, Nijmegen