Weekwinnaar #8

[visioen]

morgen komen ze me halen
dan zeggen ze de dichter, Teerlinck
hij is een anti-revolutionair

er zullen dan agenten zijn met petten
en de boeien om mijn polsen
zullen snijden in mijn tong

wonderen, dat wil ik niet geloven
want waar de tafels ook omver gaan
ze doen het als een christen

leg dus al mijn woorden in je boezem
kus mijn boeken teder, liefste
en ga rustig slapen

M.W.Z. Teerlinck

Jurycommentaar
De dichter Teerlinck is een stille verzetsstrijder in oorlogstijd. Zijn tegenstanders: de volksmenners. Romantisch zal Teerlinck ten onder gaan, maar hij blijft er sterk onder. Vechten tegen volksmenners getuigt van enorme moed. Deze weekstrijd wint Teerlinck, want hij toonde meer bezieling en ruggengraat dan zijn tegenpartij. Liefdeloze volksmenners: eat your heart out.

Dichtwedstrijd
Dit is de achtste weekwinnaar van de dichtwedstrijd van Op Ruwe Planken, met als thema Volksmenner des Vaderlands. Elke week kiest de redactie een nieuwe winnaar. Insturen kan tot 9 januari. Op 28 januari wordt tijdens de Nijmeegse Gedichtennacht de uiteindelijke winnaar, gekozen uit de weekwinnaars, bekend gemaakt. Meer info over deze avond volgt nog.
Ding mee naar de hoofdprijs van de dichtwedstrijd en kijk hier.
Alle weekwinnaars tot nu toe vind je hier.


Reacties

Eén reactie op “Weekwinnaar #8”