28 januari: Nijmeegse Gedichtennacht

Op Ruwe Planken kiest Volksmenner des Vaderlands!

Op woensdag 28 januari, de avond voorafgaand aan Gedichtendag, levert Driek van Wissen zijn titel Dichter des Vaderlands in. Ons land komt dan onder nieuwe poëtische leiding te staan. Op Ruwe Planken deelt ook graag titels uit en presenteert op diezelfde avond tijdens de Nijmeegse Gedichtennacht de eerste ‘Volksmenner des Vaderlands’.


Voor deze verkiezing hield het literaire tijdschrift de afgelopen weken een dichtwedstrijd. De opdracht was om een gedicht te schrijven op de toon van een ware populist. Op Ruwe Planken ontving 169 inzendingen. Hieruit werden tien genomineerden geselecteerd, waaruit de redactie een dezer dagen de uiteindelijke winnaar zal kiezen. De weekwinnaars (genomineerden) zijn te lezen op www.opruweplanken.nl.

De bekendmaking van de eerste ‘Volksmenner des Vaderlands’ vindt plaats tijdens de Nijmeegse Gedichtennacht op woensdag 28 januari. In muziek- en danscafé Merleyn zullen de 10 genomineerden hun gedicht voordragen, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Vervolgens wordt het podium bestormd door verschillende getalenteerde dichters zoals stadsdichter Jaap Robben, Tjitske Jansen, Ruben van Gogh, Vicky Francken, Maarten Inghels en Anna de Bruyckere. De avond wordt afgesloten met de ongebruikelijke dansmuziek van Deejay Duo De Rotjes, bestaande uit Lucky Fonz III en Roos-beef- Rebergen. De Nijmeegse Gedichtennacht is een samenwerking van Literair Productiehuis Wintertuin, Onbederf’lijk Vers en Op Ruwe Planken.

Locatie: Café Merleyn – Hertogstraat 13, Nijmegen
Aanvang: 21:30 uur
Toegang: € 3,-
Reserveren: via www.wintertuin.nl
Info Volksmenner des Vaderlands: www.opruweplanken.nl