Nijmeegse Gedichtennacht 2010

GedichtennachtAanstaande woensdag, 27 januari organiseert Op Ruwe Planken in samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin en poëziefestival Onbederf’lijk Vers de Nijmeegse Gedichtennacht 2010. Het thema dit jaar is ‘Over de grens’. De avond vindt net als vorig jaar plaats in de Merleyn.

Speciaal voor de Gedichtennacht heeft ORP dit jaar een dichtwedstrijd uitgeschreven met als thema een soundbite. De weekwinnaars werden al eerder op onze site bekendgemaakt. Uit de weekwinnaars hebben wij er drie uitgenodigd om te komen voordragen op de Gedichtennacht. Dit zijn:

Weekwinnaar #1, Umeu Bartelds, gewonnen met ‘Gesprekken I’.
Weekwinnaar #3, Bert Reigor, gewonnen met ‘prik’.
Weekwinnaar #4, Daniel Bras, gewonnen met ‘soortgelijks’.

Verder op de Gedichtennacht: Mustafa Stitou, een poetry stam tussen Nederland en Duitsland, met als deelnemers Sebastian23, Bernhard Christiansen, Nico Semsrott en Daan Doesborgh en de Eindhovense rapper Macronizm die het gedicht ‘Jongeling (2)’ van Remco Campert bewerkte. De avond wordt afgesloten met DJ’s Schwarze Katze, Weisser Kater en DJ Tomasç, die ons met Balkan Beats ver over de grens brengen.

In het kort:
Wat? Nijmeegse gedichtennacht
Waar? Merleyn, Hertogstraat 13 in Nijmegen
Wanneer? 27 januari, zaal open 20:00, programma 20:30.
Entree: € 3,- kaartverkoop aan de deur