Presentatie: Feest.

Het is alweer tien jaar geleden dat de eerste Op Ruwe Planken op de deurmat plofte. Tien jaar waarin het ruwste literaire tijdschrift van Nederland de lezers verrast heeft met fantasievolle gedichten en diepgaande verhalen. Een tijd waarin menig beginnende schrijver de ruimte kreeg om zijn dichterlijke en prozaïsche creaties te tonen aan literatuurminnend Nederland.

Dit jubileum kan de redactie natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Het speciale nummer 10.1 staat dan ook in het teken van – hoe kan het ook anders – feest. Op Ruwe Planken blikt in dit Feest-nummer terug op de hoogtepunten van zijn bestaan. Schrijvers van toen vertellen hun verhaal; van hun ORP-tijd tot hun bestaan als gevestigd auteur. Ook staan in dit nummer de cijfers achter de verhalen: hoeveel mannen zonden in? En wat is het meest gebruikte einde voor een verhaal? Maar Op Ruwe Planken 10.1 zou geen ècht feestnummer zijn zonder aandacht voor het nieuwe. Het biedt daarom boven alles weer genoeg verse verhalen en gedichten om de lezer te bekoren.

De extra feestelijke presentatie van Op Ruwe Planken 10.1 zal plaats vinden op het Wintertuinfestival, om precies te zijn op zaterdag 27 november om 20:45 uur in de Lindenberg. Het belooft een presentatie vol inspiratie en gezelligheid te worden. Zo komen oud-ORP’ers Maarten Inghels en Jan Vissers ter ere van het jubileum oud en nieuw werk voordragen. Deze inmiddels gevestigde namen zullen voor een aangenaam stukje vertier zorgen. Komt allen en feest mee!

Locatie: De Lindenberg, Nijmegen
Datum: 27-11-2010
Tijd: 20.45 uur
Entree wintertuinfestival:
€ 15 / € 12,50 [cjp/student]
een passe-partout voor het hele festival kost € 30 / € 27,50
kaartverkoop: wintertuin.nlReacties

Eén reactie op “Presentatie: Feest.”

  1. Pssst… Eigenlijk is het 9 jaar geleden, want dit het tiende jaargang. Maar dat klinkt natuurlijk wel minder mooi.