Hij is er: 10.1

ORP 10.1Afgelopen zaterdag is op het Wintertuinfestival het nieuwste nummer van Op Ruwe Planken verschenen. 10.1 welteverstaan, en aangezien die 10 staat voor het tiende jaargang was het tijd voor een feestje. En een feestje was het. Op de presentatie spraken twee oud-ORP’ers Maarten Inghels en Jan Vissers lovende woorden uit door het u ook zo geliefde blad. En natuurlijk de woorden die ooit in Op Ruwe Planken hebben gestaan, voor ze debuteerden.

Na afloop van de presentatie ontvouwden we de woordconfetti. Wat is er feestelijker dan stukjes papier met woorden erop? Aan de feestgangers de taak om die woorden vervolgens op een papiertje te lijmen en zie daar: de poëzie. En het werd een succes: nadat alle door ons verstrekte vellen op waren, gingen de feestbeesten door met plakken op de achterzijde van de ‘word abonnee’-kaarten.

In de komende weken zullen we enkele exemplaren op de site zetten. Niet alles natuurlijk, maar een selectie. Daar houden wij van, selecteren.

Waslijn