Write Now! 2011 van start

door

in

De belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van het Nederlandse taalgebied, met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen, is weer van start gegaan: WriteNow! Schrijvers en schrijfsters in spe kunnen hun inzendingen tot en met 14 februari 2011 (Valentijnsdag) 21 februari (verlengd!) insturen. De prijsuitreikingen van de voorronden vinden plaats in de lente van 2011.

Write NowIn 2010 werd het recordaantal inzendingen geëvenaard. De vakjury beoordeelde maar liefst 1.369 teksten om daaruit de sterkste inzendingen te selecteren. In elk van de achttien deelnemende regio’s dingen ook dit jaar de kandidaten tijdens een spannende regiovoorronde naar een finaleplaats tijdens het finaleweekend op 18 en 19 juni 2011 in Rotterdam.

Jonge schrijvers tussen de 15 en 24 jaar oud kunnen meedoen door een tekst van maximaal 2.000 woorden in te zenden. Elk genre is toegestaan: van proza tot poëzie, en van theaterscènes tot rapteksten. Bovendien is het mogelijk om in januari gratis deel te nemen aan schrijfworkshops op diverse plaatsen in Nederland. Meer informatie is te vinden op writenow.nu.