ORP bezet donker podium op Wintertuinfestival

Tijdens de Nijmeegse Nacht van het Wintertuinfestival (23 november) presenteert het ruwste literaire tijdschrift van Nederland op het cafépodium een avondvullend programma met literaire lichtgewichten, muzikale noten, ruimtelijk gespuis, én de presentatie van een nieuwe ORP vol donkere materie! Caféhangen bij het donkerste podium van het Wintertuinfestival, en luisteren naar toffe acts als Peter Minten, Annelie David, Lize Spit, Gerjon & Gerben, Grim Tim en Hostie-fictie – dat is het overduidelijke devies dus.

Het programma ziet er als volgt uit:

Turing-winnaar & Write Now!-winnaarLize Spit - Samuel Fuller RV
Lize Spit draagt voor. Ze won Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren t/m 24 jaar. En hoe: ze won zowel de publieksprijs als de juryprijs.
Tijd: 20:45-21:05

Gerjon & GerbenGerjon Gijsbers - RVGerben Elburg - Simon van Eik RV
Jongelingen Gerjon Gijsbers en Gerben Elburg maken al jarenlang Nijmegen onveilig. Gerjon met karakteristiek proza en eigenzinnige voordrachten, en Gerben met muzikale projecten (o.a. Plastic Evolution). Vanavond bundelen zij hun krachten.
Tijd: 21:05-21:25

Peter MintenPeter Minten - RV
Debuteren met een verhalenbundel, dat deed Peter Minten in oktober met Het aarzelen van de tijd, nadat hij eerder in Op Ruwe Planken te lezen was. Vanavond draagt hij een vervreemdend verhaal voor.
Tijd: 21:30-21:45

Donkere Materie
De nieuwste editie van Op Ruwe Planken heeft een thema met massa: donkere materie. De redactie presenteert het nummer op passende wijze. Denk daarbij aan een voordracht van Annelie David, aan Hostie-fictie en aan redactieleden die een gloednieuw nummer ten doop brengen.
Tijd: 22:15-22:45

GRIM TIMGrim Tim - Agnes van den Hendrik RV
De Eindhovense band Grim Tim maakt Alternative Rattle Rock en is bezig aan een snelle muzikale opmars: dit jaar presenteerden ze hun eerste EP in de Effenaar – en vanavond sluiten ze af op het cafépodium.
Tijd: 23:00 – 23:30

Voor meer informatie over het Wintertuinfestival, praktische informatie en kaartverkoop, klik hier.