Wedstrijden

Op Ruwe Planken stuurt schrijvers de wereld over

In het kader van de Boekenweek die van 8 tot en met 16 maart plaatsvindt en als thema “Reizen” heeft, stuurt Op Ruwe Planken in zijn nieuwe schrijfwedstrijd “Bestemming onbekend” schrijvers op literaire wereldreis. Auteurs hoeven alleen te besluiten in te stappen, het doel van hun reis kiezen de andere deelnemers.

Wereldreis

Aanmelden voor de wedstrijd is dan ook simpel. Je hoeft in eerste instantie enkel een locatie naar wedstrijd@opruweplanken.nl te mailen. Die locatie kan heel dichtbij zijn (“het speeltuintje bij de buurtsupermarkt”) tot heel ver weg (“een ijsbeergrot op de Noordpool”), zo lang het voor iemand maar mogelijk is er een goed verhaal mee te schrijven. Vervolgens krijg je van de redactie de locatie te horen die een andere deelnemer heeft ingestuurd. Deze locatie moet de achtergrond vormen voor een verhaal, van maximaal 1000 woorden, in welk genre dan ook.

De auteurs van de drie beste verhalen worden uitgenodigd om hun verhaal voor te komen dragen op het Nijmeegs Boekenfeest op 8 maart in Concertgebouw de Vereeniging. Het publiek en de Op Ruwe Planken-jury zullen hier beslissen wie uiteindelijk de hoofdprijs als souvenir in zijn of haar reiskoffer mee naar huis neemt: 150,- euro en een publicatie in Op Ruwe Planken.

De deadline van de wedstrijd is op zaterdag 15 februari om 12.00. Het maximum aantal woorden bedraagt 1000, en inzenden kan via wedstrijd@opruweplanken.nl.

15 gedachten over “Op Ruwe Planken stuurt schrijvers de wereld over

 1. Mijn bestemming voor een andere auteur is de slagerij van Bert van Dalen.

 2. De bestemming die ik een andere schrijver mee zou willen geven is De IJzeren Kaap. Die locatie kan je vinden op Texel, op de waddendijk bij Oosterend.

 3. Mijn locatie is “restaurant Het Ponkje in Woudsend. Het is gevestigd in een doopsgezind schuilkerkje’. Woudsend ligt op de Elfstedentochtroute.

 4. Vind het een leuke uitdaging. Ben wel benieuwd naar de verhalen die hier uitrollen. En ben ook wel benieuwd naar het verhaal dat bij de locatie die ik heb gestuurd eruit is gerold.

  De locatie die ik ingestuurd had was “een hutje in de besneeuwde bergen”

  En ik heb “Een klooster in een bos” als locatie teruggekregen.

  Succes iedereen die meedoet! Veel inspiratie en schrijfplezier toegewenst.

 5. Hallo,

  Ik heb gisteren al een locatie gestuurd, maar nog niks terug gehad. Graag zou ik snel een locatie ontvangen zodat ik bezig kan gaan met schrijven :)

 6. Ik heb ook een locatie ontvangen, maar is het wel goed te zeggen welke locatie je gegeven en ontvangen hebt? – Groetjes

 7. leuke wedstrijd, ik heb gisteren een locatie gestuurd, echter van een ander e-mail adres dan waar ik mee inlog.
  Is dit een probleem?
  Groet Marie-Louise

Reacties zijn gesloten.