Bestemming bekend: Nijmeegs Boekenfeest 2014

BoekenfeestOp zaterdag 8 maart is Concertgebouw de Vereeniging voor één avond de bestemming van alle literaire reizigers, wanneer naar goede traditie met het Nijmeegs Boekenfeest -dit jaar rondom het thema “reizen”- het begin van de Boekenweek gevierd wordt. Zoals voorgaande jaren is ook Op Ruwe Planken er weer bij, maar presenteert het dit jaar niet één, maar liefst twee programma’s!

We trappen af om 21.00 in de Annazaal, waar de ontknoping van de wedstrijd ‘Bestemming Onbekend’ plaatsvindt. Iedereen die hier aan mee deed, ontving een willekeurige locatie en moest daarover een verhaal schrijven. Het aantal deelnemers had meerdere touringcars kunnen vullen, maar slechts drie deelnemers kunnen uiteindelijk de reis naar de Vereeniging maken om hun verhaal voor te lezen aan het publiek, dat mag meebeslissen wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Neurie je na dit programma nog steeds zachtjes “we gaan nog niet naar huis”? Om 22.00 vindt op het Cafépodium een tale of two cities plaats, waarbij Op Ruwe Planken in samenwerking met het Tilburgse blad De Titaan een podium biedt aan talentvolle dichters en schrijvers als Joubert Pignon, Bart Smout, Martijn Neggers, Umeu Bartelds, Obe Alkema en Laurens van de Linde.

Uiteraard zijn dit niet de enige reizen die deze avond gemaakt kunnen worden in de Vereeniging. Kijk voor het volledige programma en de kaartverkoop hier.