Wie wordt de nieuwe campusdichter?

1978887_699095586820984_7811915679793436622_nNu het collegejaar op zijn einde loopt, is de Radboud Universiteit op zoek naar een nieuwe campusdichter. De verkiezing, die georganiseerd wordt door Cultuur op de Campus en Op Ruwe Planken, is inmiddels begonnen.

De campusdichter schrijft een jaar lang (gevraagd en ongevraagd) gedichten waarin poëtisch commentaar geleverd wordt op de gebeurtenissen op en rond de campus. Hij of zij geeft voordrachten bij verschillende gelegenheden zoals de opening van Stukafest. Aan het einde van het jaar geeft Cultuur op de Campus een dichtbundel uit met werk van de campusdichter.

Ben je student van de Radboud Universiteit en heb je affectie met de dichtkunst en het studentenleven? Schroom dan niet en stuur drie van je beste gedichten vóór 9 mei naar theater@cultuuropdecampus.nl. Wellicht stroom je dan door naar de grote finale op woensdag 11 juni in het Cultuurcafé!

Tijdens deze avond beslist de jury, bestaande uit ons eigen redactielid Linda van der Pol, Mickey Koster (Onbederf’lijk Vers) en Jolene Meijerink (Vox), wie van de finalisten zich een jaar lang campusdichter mag noemen. Verder is er een optreden van Mevrouw Tamara, finaliste van tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Zij trapt de avond af, en neemt je met haar dromerige muziek en eigenzinnige Nederlandse teksten mee op een reisje weg van het dagelijkse leven. Tijdens het jury-overleg betreedt Op Ruwe Planken het podium, met onder andere het nieuwe nummer.