Nijmeegse Literatuurprijs 2014

Logo Nijmeegse LiteratuurprijsOp Ruwe Planken, De Gelderlander en de Bibliotheek Gelderland-Zuid hebben de handen ineen geslagen om de Nijmeegse Literatuurprijs nieuw leven in te blazen. Schrijvers en dichters uit Nijmegen en omstreken worden uitgenodigd om tussen 1 september en 31 oktober hun beste werk in te sturen, mits ze nog niet bij een landelijke uitgeverij gedebuteerd zijn.

De winnaar van de wedstrijd wint €500, een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest, en een publicatie in Op Ruwe Planken of De Gelderlander. Ook worden een tweede (€250) en een derde prijs (€100) uitgereikt. De gehele top tien maakt daarnaast kans op een publicatie in bovengenoemde media.

De jury van de wedstrijd wordt gevormd door Hanneke Hendrix, Jos Joosten en Toine Susijn. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 12 december in Bibliotheek De Mariënburg zullen zij de winnaars bekend maken.

Het volledige reglement en meer informatie over de prijs zijn hier te vinden. Het laatste nieuws verschijnt ook op deze Facebookpagina.