Write Now! 2015

Op Ruwe Planken is er voor beginnende schrijvers en dichters van alle leeftijden, maar in het bijzonder dragen we jong schrijftalent een warm hart toe. Daarom willen we graag ook even de aandacht richten op Write Now!, de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24 jaar in het Nederlandstalige taalgebied.

Write Now! 2015 liggend

Tot en met 31 maart heb je namelijk de tijd om in te zenden voor Write Now! 2015, en daarmee misschien wel in de voetsporen te treden van bekende en nu succesvolle prijswinnaars als  Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Joost de Vries, Ernest van der Kwast en Hanneke Hendrix. Wat je precies instuurt is helemaal vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alles is toegestaan.

Alle deelnemers aan Write Now! worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in hun regio. Op die avond wordt bekend gemaakt wie er als regionale winnaar doorgaat naar de finale in Rotterdam op 21 juni, en wie als tweede en derde prijswinnaars naar huis gaan met een schat aan boekenbonnen. De prijsuitreiking in de regio Nijmegen vindt plaats op 11 mei, waarbij Op Ruwe Planken tevens een workshop zal verzorgen.

De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2015 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Geïnteresseerd? Meer informatie over de wedstrijd en de manier van inzenden vind je op de website van Write Now!.