ORP 15.2 – ORP let op de kleintjes

door

in

DogHet zijn moeilijke tijden. Aten we vroeger nog wel eens een flinke chateaubriand voor een kopijvergadering, nu moeten we het doen met pasta pesto (zonder vlees). Theezakjes gebruiken we drie keer, en voor al het schrijfwerk hebben we moeten wachten tot de BIC-pennen in de aanbieding waren.

Gelukkig tipte ons iemand dat we wat konden bijverdienen als babysitter. Een echt succes werd het echter niet: nadat we begonnen te discussiëren over de literaire kwaliteiten van Nijntje, kregen we de baby niet meer stil. Wel inspireerde het ons tot het thema van ORP 15.2: ORP let op de kleintjes.

Horrorverhalen over kunstenaars in een bezuinigingsspookhuis, postzegelpoëzie, teksten die de nieuwe ORP een plekje in het Kinderboekenmuseum bezorgen: zolang je je tekst niet ook in een (te) klein lettertype opmaakt, lezen we alles.

De kleine lettertjes zijn gelukkig kort: de prozadeadline is op zondag 10 april 2016, de poëziedeadline op zondag 24 april 2016. Het verschil tussen beide deadlines heeft er mee te maken dat we verhalen soms van feedback voorzien, waarvoor we een auteur vervolgens tijd willen geven om hiermee aan de slag te gaan. De verdere instructies voor het inzenden van kopij zijn hier te lezen.

ORP 15.2
Thema: ORP let op de kleintjes
Deadline proza: 10 april 2016
Deadline poëzie: 24 april 2016