Poëziefeest 2016

BannerProfessionele pubquizzers en temperamentvolle Triviant-spelers opgelet!  Er valt iets te winnen! Je eer als poëziekenner staat op het spel! Tijdens het Nijmeegs Poëziefeest op dinsdag 2 februari (Bibliotheek De Mariënburg, vanaf 20.00) organiseert Op Ruwe Planken samen met het Vlaams Cultureel Kwartier namelijk de poëziequiz ‘Op Vlaamse Planken’. Van het krinklende winklende waterdier van Guido Gezelle tot het taalgeweld van slammers: we dagen je uit je dichterlijke kennis af te stoffen en in de strijd te werpen.

Maar makkelijk wordt het niet. We gaan in hoog tempo van heden naar verleden, van Nederland naar Vlaanderen, dus parate kennis is vereist. Nu heb je waarschijnlijk niet meer de tijd om je complete boekenkast nog eens te herlezen, maar om je een beetje te kunnen laten oefenen hebben we alvast vier vragen voor je bedacht. Succes!

  1. Welke dichter schrijft dit jaar het Poëziegeschenk?
  2. Hoe onthielden troubadours en minstrelen de verhalen die ze vertelden?
  3. Wat is het thema van de Poëzieweek in 2016?
  4. Wat is stiftdichten?

De antwoorden op deze vragen vind je hier.