Vijftien jaar Op Ruwe Planken – Deel 13

door

in

Hoera, Op Ruwe Planken bestaat dit jaar liefst 15 jaar – nog even en we worden zelfs volwassen! We trappen dit lustrumjaar af met de webserie ‘Vijftien jaar Op Ruwe Planken’, waarin (oud-)redacteuren herinneringen ophalen aan hun tijd in de redactie en aan één tekst in het bijzonder. Dit is aflevering 13, met daarin Eline van Wieren over ‘Hard’ uit ORP 14.2.

Het was mijn eerste redactievergadering en ik zat met klamme handjes en een glaasje water op de bank bij één van de redactieleden thuis. Ik maakte me best een beetje zorgen. Want wat nou als alle teksten uit de kopij die ik fantastisch vond, eigenlijk compleet ruk bleken en ik van die hele literatuur eigenlijk geen hout bleek te snappen?

Het ging best lang goed, die avond. Tot we bij het gedicht van Pieter Drift aankwamen. Ik was één van de weinigen die enthousiast was over het gedicht. Misschien heeft het iets te maken met mijn vader die vrachtwagenchauffeur is en de grappen uit de keet die bij ons aan de eettafel belandden.

Ik hield voet bij stuk en een pleidooi voor het gedicht. Met succes, ‘Hard’ is uiteindelijk in het nummer gekomen. Daar ben ik nog steeds best een beetje trots op. Stiekem.

——————–

Hard
Pieter Drift

‘Niemand neukt
harder dan ik’,
kreunde hij
in haar oor

Even was het stil

‘Bedoel je qua snelheid
stijfheid of
hoge concentratie
zouten in je sperma?’


Reacties

Eén reactie op “Vijftien jaar Op Ruwe Planken – Deel 13”

  1. Het doet me deugd dat je in de bres bent gesprongen voor mijn gedicht. Dat voelt goed, heel goed.