Gedichtennacht – de foto’s

Ook dit jaar luidden Onbederf’lijk Vers, Wintertuin en Op Ruwe Planken feestelijk de Poëzieweek in met de Nijmeegse Gedichtennacht. Er waren dichters, bekend en onbekend talent, cabaret en muziek. En natuurlijk heel veel humor. Voor wie er helaas niet bij kon zijn of nog steeds een beetje treurig is dat er pas volgend jaar weer een nieuwe gedichtennacht is: de foto’s!

Vlak voor de deuren open gingen werd er nog even met alle schrijvers een kleine doorloop gedaan.
Vlak voor de deuren open gaan: de banners hangen, alle schrijvers zijn er, door de hele zaal liggen strips van Spekkie Big en er wordt nog even een doorloop van de avond gedaan.
Iets met Jelko die Willem verving.
Toen we hoorden dat het thema van de Poëzieweek humor was, konden we natuurlijk niet anders dan Willem Claassen uit te nodigen als presentator. Helaas lag Willem met griep in bed tijdens de avond. Maar gelukkig was daar Jelko Arts, met ook een heel goed gevoel voor humor en daarbij de kaartjes met grappen die Willem al had voorbereid.
Joke die een liejde zong en op wie we allemaal een beetje verliefd werden
De eerste voordracht van de avond was van Joke van Leeuwen. Ze had een verdrietig en een blij gedicht over de liefde, zong een liedje, ze droeg een gedicht voor dat je ook in een fietstunnel in Antwerpen kunt vinden en toen ze bij het laatste gedicht aankwam, was de hele zaal een beetje verliefd.
Bij de Nijmeegse Gedichtennacht hoort natuurlijk ook jong talent. ORP nodigde Rik Sprenkels uit
Bij de Nijmeegse Gedichtennacht hoort natuurlijk ook jong talent. ORP nodigde Rik Sprenkels uit, die gedichten voorlas over varkens, koeien en koffie op het politiebureau.
Edna Azulay OV talent
Onbederf’lijk Vers nodigde Edna Azulay uit. Ze droeg een prachtig gedicht voor over hoe ze verliefd werd en dat ze van grappen vaak niets begrijpt.
Merel van Slobbe campusdichter
Niet alleen Willem, maar ook Edna lag op de dag van de Gedichtennacht ziek in bed. Wij snel een vervanger zoeken, bleek dat Edna een echte bikkel is en uiteindelijk toch de barre tocht naar Nijmegen maakte. Omdat we ons toen al hadden verheugd op Campusdichter Merel van Slobbe, hebben we voor haar gewoon ruimte gemaakt in ons programma.
Marc van der holst, wintertuin
Wintertuin nodigde Marc van der Holst uit om zijn prachtige liedjes ten gehore te brengen. De hele zaal was muisstil.
Jochem abe
Jochem Abe fietste in de zomervakantie naar Rome en maakte daar een korte voorstelling over, die hij voor het eerst speelde op de Gedichtennacht.
wout en gerjon
Tijdens de voorgaande Gedichtennachten sloten we de avond altijd af met een battle, dit jaar pakten Gerjon Gijsbers en Wout Waanders het anders aan. De gedichten en verhalen die zij voordroegen begonnen telkens met de eerste zin van een mop: Klop, klop. Wie is daar?
discoooo
Maar een Gedichtennacht is natuurlijk nooit echt afgelopen voor er gedanst is. Schrijvers Wout en Gerjon zijn gelukkig van alle markten thuis en gingen vanaf het podium direct door naar de dj-booth.