Boekenfeest – Postapocalyptisch rebelleren en de kleur van gras na het weghalen van een tent

We probeerden een beetje rebels te doen in het kader van de Boekenweek, door een Je mag niet schrijvenwedstrijd uit te zetten. Volgens Joris Luyendijk getuigt meedoen aan het thema juist van niet rebels zijn. Tja. Oplossing? Dwarsdenken door het niet met hem eens te zijn? Wij lieten het in het midden. Elianne van Elderen en Rudie Verbunt deden dat gelukkig niet.

 
Presentator Jules met Elianne van Elderen. Fotografie: Anne Rombouts.

Elianne deed onderzoek naar of je het ontwikkelen van een obsessie kunt forceren. Daaruit kwam Mensen die de kleur van gras na het weghalen van een tent als lievelingskleur hebben, in de vorm van een video en een geborduurde tent. Dat laatste kostte haar maar liefst 80 uur. Een beeeetje obsessief? Ongeschreven is in het ieder geval.


Redactielied en presentator Jules in de tent van Elianne. Fotografie door Anne Rombouts.

Ook Rudie Verbunt gaf een dwarse invulling aan onze wedstrijd – en het Boekenfeest. De koning der dieren liet iedereen kennismaken met de postapocalyptische, ongeschreven wetten van de jungle die literatuur kan zijn. Met een gitaar, ooglapje, twee fantastische vocalisten Elly Kellner en Max Majorana, een kroon, een panty, en veel goud schudde hij de zaal op met absurde liedjes.

 
Links: Rudie Verbunt. Rechts: Max Majorana, Elly Kellner en Rudie Verbunt. Fotografie door Anne Rombouts.

En dat riep heel verschillende reacties op. Missie geslaagd!


Het publiek. Fotografie door Anne Rombouts.