kopij insturen

Op Ruwe Planken 23.1 ‘Ga verder naar start’
Deadline: 17 september 2023 

Van de Rue Grande in Dinant of Brink, Ons Dorp via Lange Planken, ’s-Gravenzage naar de Antwerpse Meir of de Amsterdamse Kalverstraat: de spelwereld ligt aan je voeten, maar wat wordt jouw strategie? Ga je direct naar de gevangenis of ben je slechts op bezoek? Ruil je steen voor erts of is schaakmat voor jou niet meer dan een tapijtje? Is het rollen van nat20’s jouw gave of heb je nog wat cheat codes achter de hand? De kaarten zijn wederom geschud en wie niet waagt, wie niet wint. Dit is jouw beurt, dit is jouw moment!

Zoals een spelmaker ooit zei: “All the world’s a game and all the men and women merely Players”, dus pak je pion op en ‘Ga verder naar Start’! Uiterlijk zondag 17 september willen we voor Op Ruwe Planken 23.1 jouw eigendomsbewijzen van poëtisch ingerichte huizen en/of prozaïsch gebouwde hotels onder ogen zien. De spelregels vind je hieronder.

Zoals altijd is het thema ter inspiratie en zeker niet verplicht!

Voorwaarden

Op Ruwe Planken plaatst stukken van auteurs die in Nederland nog niet bij een landelijk erkende uitgeverij zijn gedebuteerd. Mocht je kopij willen insturen, zorg dan dat die voldoet aan de volgende regels:

  • Je werk is Nederlandstalig. Inzendingen in het dialect, Fries of Afrikaans zijn toegestaan, mits vergezeld van een vertaling. Engelse stukken graag naar een ander tijdschrift sturen.
  • Je totale inzending bedraagt niet meer dan 3.000 woorden en 6 stuks. We kijken niet op een alinea meer of minder, wel op halve pagina’s.
  • Sla je teksten op in een Word-bestand.
  • Stuur je stukken in één bijlage.
  • Maak je tekst op in 12 punts Times New Roman, Courier of Arial. Normale regelafstand, titels vet. Wees spaarzaam met cursiveringen en accenten. Gebruik ze alleen als ze echt nodig zijn.
  • Je gedichten of verhalen en e-mailadres volstaan. Je hoeft de moraal van je verhaal of de clou van je limerick niet mee te sturen.
  • Het meesturen van een korte bio (max. 5 regels) wordt gewaardeerd. Deze plaatsen we in geval van publicatie achterin in de bundel. Graag meesturen in de mail, niet het document van je tekst!
  • Stuur alle kopij in één keer. Stuur je tekst pas als het af is. In geval van twijfel: wacht tot één dag voor de deadline. Na de deadline kan niets meer gewijzigd worden, als we overgaan tot publicatie eventueel wel.
  • Het thema is niet verplicht. Laat je er gerust door inspireren, maar wees niet bang om ervan af te wijken.
  • Het geheel mag naar kopij@opruweplanken.nl.

ORP plaatst alleen exclusieve, niet eerder gepubliceerde teksten. Je mag best een gedicht inzenden dat al op je eigen weblog of een dichtforum heeft gestaan. Als je je inzending naar meerdere tijdschriften stuurt, laat dan even weten als een ander tijdschrift het stuk plaatst. Andersom verwachten we ook dat je je inzending elders terugtrekt als wij je stuk willen plaatsen.

Gebruik het e-mailadres uitsluitend voor kopij. We krijgen al genoeg nieuwsbrieven en cartoons. Mailtjes die geen kopij zijn worden aan de spamlijst toegevoegd, waardoor ook al je andere mailtjes (waaronder wellicht kopij) in onze spam terechtkomen.