kopij insturen

Op Ruwe Planken 22.1 ‘Daluren’
Deadline: 7 oktober 2022

Allemaal instappen! ORP 22.1 gaat op reis!

Waarheen? Dat mag je zelf bepalen, want zoals de Chinese filosoof Confucius vond dat de weg zelf je bestemming is, zo hebben wij als redactie deze keer het thema ‘daluren’ voor je ingepakt. Dus beste denkbeeldige reiziger, gaan we met de benenwagen of neem je ons per luchtschip mee naar Een en Ander? Voer je ons tussen eb en vloed of liever recht door zee? Doorkruis je met ons diepe dalen of drijf je ons met jouw tekst juist op of naar de spits? Ook dichter bij huis een wasje draaien tijdens het avondtarief vinden we net zo goed afwisselend. Al gaan we links of rechts, van A naar B of van stufi naar AOW, laat ons in daluren leggen met jouw inzending(en), want jij bent onze gids!

Let wel op, uiterlijk vrijdag 7 oktober willen we weer terug zijn met jouw proza- en/of poëziesouvenirs op zak.

Zoals altijd is het thema ter inspiratie en zeker niet verplicht.

Voorwaarden

Op Ruwe Planken plaatst stukken van auteurs die in Nederland nog niet bij een landelijk erkende uitgeverij zijn gedebuteerd. Mocht je kopij willen insturen, zorg dan dat die voldoet aan de volgende regels:

  • Je werk is Nederlandstalig. Inzendingen in het dialect, Fries of Afrikaans zijn toegestaan, mits vergezeld van een vertaling. Engelse stukken graag naar een ander tijdschrift sturen.
  • Je totale inzending bedraagt niet meer dan 3.000 woorden en 6 stuks. We kijken niet op een alinea meer of minder, wel op halve pagina’s.
  • Sla je teksten op in een Word-bestand.
  • Stuur je stukken in één bijlage.
  • Maak je tekst op in 12 punts Times New Roman, Courier of Arial. Normale regelafstand, titels vet. Wees spaarzaam met cursiveringen en accenten. Gebruik ze alleen als ze echt nodig zijn.
  • Je gedichten of verhalen en e-mailadres volstaan. Je hoeft de moraal van je verhaal of de clou van je limerick niet mee te sturen.
  • Het meesturen van een korte bio (max. 5 regels) wordt gewaardeerd. Deze plaatsen we in geval van publicatie achterin in de bundel. Graag meesturen in de mail, niet het document van je tekst!
  • Stuur alle kopij in één keer. Stuur je tekst pas als het af is. In geval van twijfel: wacht tot één dag voor de deadline. Na de deadline kan niets meer gewijzigd worden, als we overgaan tot publicatie eventueel wel.
  • Het thema is niet verplicht. Laat je er gerust door inspireren, maar wees niet bang om ervan af te wijken.
  • Het geheel mag naar kopij@opruweplanken.nl.

ORP plaatst alleen exclusieve, niet eerder gepubliceerde teksten. Je mag best een gedicht inzenden dat al op je eigen weblog of een dichtforum heeft gestaan. Als je je inzending naar meerdere tijdschriften stuurt, laat dan even weten als een ander tijdschrift het stuk plaatst. Andersom verwachten we ook dat je je inzending elders terugtrekt als wij je stuk willen plaatsen.

Gebruik het e-mailadres uitsluitend voor kopij. We krijgen al genoeg nieuwsbrieven en cartoons. Mailtjes die geen kopij zijn worden aan de spamlijst toegevoegd, waardoor ook al je andere mailtjes (waaronder wellicht kopij) in onze spam terechtkomen.