De redactie van Op Ruwe Planken bestaat hoofdzakelijk uit jonge Nijmeegse mensen.

Aline Arts (1994) sprong in juni 2018 over een dikke tak en werd hoofdredacteur van ORP. Sindsdien probeert ze met kleurtjes orde aan te brengen in de chaos in haar hoofd. Naast redacteur is ze werkzaam bij filmtheater Natlab in Eindhoven. Al sinds ze klein is neemt ze haar ouders het gebrek aan een grote broer kwalijk en vindt ze werelden in boeken of films eigenlijk fijner dan die van ons.

Jurrian Kooiman (1998) moet voor zijn studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de RU veel lezen, daarom heeft hij er maar z’n hobby van gemaakt. Hij jaagt zijn dromen na, al hebben die vooralsnog een abstracte vorm. Daarnaast is hij de trotse bezitter van het Vierdaagsekruisje en communiceert hij het liefst in formeel taalgebruik. Hij koestert een grote liefde voor Orval, vooral om half 6 ’s ochtends. Jurrian is onze uni-man (of dat staat voor universeel of universiteit, mag je volgens hem zelf invullen).

Tom Verstappen noemt zichzelf een wereldverbeteraar maar weet nog niet zo goed hoe hij dat gaat doen. In het klassement ‘meest dyslectische redatielid van Op Ruwe Planken’ prijkt Tom elk jaar fier bovenaan de lijst. Hij is onderdeel van het maatschappijkritisch kunstkollektief De Naakte Waarheid en de voorman van post-punkband Misprint. Tom is naast zijn redacteurschap werkzaam als programmamaker bij De Nieuwe Oost | Wintertuin en probeert in zijn vrije tijd nog de master Europese Letterkunde af te ronden. Nu is hij weer, net als in een vergadering, te lang aan het woord.

Floor de Ruiter studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de RU. Ze houdt van boeken lezen, kunst kijken, koffie zetten en komt weinig tot nooit op tijd. Bij ORP verzint ze sinds kort de wedstrijden.

Jules Schmeits (1998) verliet het Limburgse land om in Nijmegen Nederlands te gaan studeren. Zijn favoriete woorden zijn ‘desalniettemin’, ‘zachtstschrijvend’ en ‘epibreren’. Soms weet hij met een pen ook wel raad: als hij terug naar het Zuiden gaat, haalt hij plezier uit het maken van treinrijmpjes. Voor ORP beheert hij de administratie en is hij de kassier. Zo kan hij verhaal halen op de letterlijke en figuurlijke manier.

Anne Giesen (1998) studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de RU. Ze houdt van (bijna) iedere vorm van kunst, maar literatuur blijft haar grote liefde. Momenteel oefent Anne het redacteurschap als stagiaire bij Lebowski Publishers. Verder droomt ze van een kat die Fitzgerald heet, kan ze als geen ander verdwalen en is ze de trotse bezitter van een piepklein handschrift en eenentwintig goedgevulde notitieboekjes.

 

Redacteurs zonder bio: Sarah Bloem en Fien Prinsen.

Verder nog aanwezig: Seb Andeweg is de webmaster, Laurens van de Linde is de uiterst nauwkeurige, altijd grammaticaal correcte eindredacteur en Jeroen Bakker verzorgt ORP’s piekfijne opmaak. Extrapool is de steun en toeverlaat wanneer we Op Ruwe Planken gaan drukken. Allen zijn we innig dankbaar.